Doctorul Marian Gașpar va afla azi unde va înnopta în următoarele zile. Potrivit oamenilor legii, pe lângă flagrantul de luni, acestuia i se mai pot proba alte șase momente în care a încasat mită de la pacienți.
„În data de 26.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), prevăzută de art.289 alin.1 C.pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.
În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis care instrumenteaza cazul.
Cât încasa din șpăgi chirurgul Marian Gașpar: făcea salariul într-o săptămână
Doctorul Marian Gașpar, 63 de ani, avea două salarii, încasând peste 4.000 de euro lunar. Avea un venit ca medic șef de secție, altul ca profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.
Conform declarației sale de avere, în 2021 a încasat din salarii 240.000 de lei. Medicul a încasat 120.000 de lei ca șef de secție de la Institutul de Boli Cardiovasculare și 120.000 de lei ca profesor universitar de la UMF „Victor Babeș” Timișoara.
Conform presei locale, procurorii și ofițerii anticorupție nu ar fi la prima încercare de a-i organiza un flagrant medicului. Conform informațiilor oferite de Impactpress, în urmă cu 7 ani medicul ar fi plecat de la spital cu o zi înainte de sosirea anchetatorilor, rugând un coleg să îi opereze un pacient, deoarece „trebuia” să plece din oraș.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook