Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât scoate din buzunar Sanda Ladoși pentru educația celor doi copii. „Inclusiv școala de stat a început să coste serios și nu de acum…”

Cât scoate din buzunar Sanda Ladoși pentru educația celor doi copii. „Inclusiv școala de stat a început să coste serios și nu de acum…”
Timp de doi ani, când pandemia a fost în floare, Sanda Ladoși și-a ținut copiii acasă. Acum, copiii au fost trimiși la școală fizic.

Micuții Sandei Ladoși sunt bucuroși că pot merge la școală să învețe și să se bucure de prezența colegilor.

Cât scoate din buzunar Sanda Ladoși pentru educația celor doi copii. „Inclusiv școala de stat a început să coste serios și nu de acum…”

Ioana și Bogdan Tache sunt foarte bucuroși că de acum încolo stau alături de ceilalți colegi și se bucură de cea mai frumoasă perioadă a vieții. Sanda Ladoși spune că a luat această decizie pentru că celor mici le lipsea grupul de colegi și sufereau din acest motiv.

„Copii mei 2 ani de zile au fost într-un sistem școlar de timp online, dar e este impropriu spus. Este o școlarizare care există la nivel internațional și atunci, cumva, am vrut să evit toate sincopele astea ale sistemului. În sensul să nu-l zdruncin foarte tare pentru că au fost foarte multe lucruri în neregulă din punctul meu de vedere și am vrut cumva să le evit.

Am adoptat această soluție pentru ei, doar că, copiii mei fiind foarte sociali, le-au lipsit cumva grupul de la școală și de acum i-am reintrodus în școala fizică”, a declarat, Sanda Ladoși, pentru Fanatik.

Copiii vor urma aceeași școală franceză

Pentru ca educația pe care o primesc să fie exact ceea ce trebuie, copiii artistei fac școala franceză, chiar dacă banii pe care mama îi scoate din buzunar nu sunt puțini deloc. „Ei au fost de la 3 ani în școala franceză. Așa au fost de la început, acum din păcate nu-i mai pot băga în niciun fel de alt sistem pentru că înseamnă că îi dau peste cap și nu acesta este scopul. Și atunci am adoptat tot sistemul internațional francez.

Este sistemul lor de organizare pe care îl adoptă pentru țări unde nu există școală fizică franceză, pentru copiii care trăiesc în munți și nu au cum să se educe, francofoni. Dacă ei ies din școala fizică, cum au fost ai mei, se pot întoarce oricând pentru că ei au cursivitate, este aceeași programă, sunt sub aceeași pălărie gestionați. (…)

Era cumva în jur de 2000 de euro pe an când au început și acum este într-o medie de 7000 de euro. Și, totuși, sunt mai puțini bani față de alte medii private. Inclusiv școala de stat a început să coste serios și nu de acum. Eu am rămas foarte surprinsă pentru că, așa cum eram eu obișnuită, școala de stat este școală gratuită”, a mai spus artista.

„Ei au avut activități extrașcolare, au păstrat contactul cu colegii, adică nu i-am rupt de lume”

Sunt puțini cei care știu că la bază Sanda este învățătoare, de aceea a avut grijă ca celor mici să nu le lipsească activitățile extrașcolare și să păstreze legătura cu colegii. „Au fost autodidacți. Un pic i-a forțat să facă un efort în plus pentru că nu aveau orele predate. În 2020-2021 i-am mutat aici și au mai rămas încă un an.

Ei au avut activități extrașcolare, au păstrat contactul cu colegii, adică nu i-am rupt de lume pentru că nu aș face asta dintr-un singur considerent, că eu la bază sunt învățătoare și știu exact ce impact are asupra emoționalului unui copil. Le-am creat activități în așa fel încât totuși să rămână vii din punct de vedere emoțional. Cumva le-am fost îndrumător, dar doar dacă au avut nevoie”, a mai spus cântăreața.

Cât privește sistemul de școlarizare actual, Sanda susține că „lucrurile se schimbă, sistemul de școlarizare în România a intrat într-un picaj extraordinar, și o spun foarte conștient, pentru că știu ce am lăsat în urmă și ce se regăsesc în ziua de astăzi. Eu am ținut legătura cu colegii mei care sunt la ora actuală învățători, profesori și eu văd cu ce se confruntă. Adică, eu văd că lucrurile sunt clar scăpate de sub control și, din punctul meu de vedere, voit”, adaugă Sanda Ladoși.

Sursă foto: tabu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre