Nu mai puțin de 20.000 de brazi și molizi pentru Crăciun urmează să fie pe tarabe în piețe pentru a fi achiziționați, apoi împodobiți potrivit tradiției. Cât vor costa.
Pentru sezonul sărbătorii de Crăciun, Romsilva va scoate la vânzare un număr de 20.000 de brazi și molizi. Anul acesta, prețurile pornesc de la 15-35 de lei, cele practicate la ocoalele silvice din țară. Pomii vor avea înălțimi de până la trei metri.
Produși în pepinierele silvice ale Romsilva
„Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate. Iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.
„Brazii de peste trei metri sunt comenzi speciale”
Reprezentanții Romsilva spun că vor fi oferiți românilor 18.898 de brazi, iar alți 5898 vor fi molid sau alte specii rășinoase. „Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Cei cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale”, a mai spus Romsilva.
Prețurile sunt pentru persoanele fizice care le achiziționează direct de la ocoalele silvice
Romsilva a menționat că aceste prețuri sunt pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de către persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva. „Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai precizat instituţia. Direcția Națională a Pădurilor Romsilva are în administrare 3,13 milioane de hectare de păduri în proprietatea statului, reprezentând 48% din pădurile României.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook