Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezlegare la pește! Dorada cu salsa de roșii verzi, o bunătate pe care n-o veți uita prea curând. E perfectă și în Postul Crăciunului

Dezlegare la pește! Dorada cu salsa de roșii verzi, o bunătate pe care n-o veți uita prea curând. E perfectă și în Postul Crăciunului
În Postul Crăciunului, credincioșii se bucură de multe dezlegări la pește, de aceea această rețetă va fi pe placul gospodinelor: dosada cu salsa de roșii verzi.

Dacă v-ați săturat de pește prăjit sau la cuptor, e momentul să încercați o delicatesă mai puțin cunoscută: dorada cu salsa de roșii verzi. Tot ce aveți nevoie și în Postul Crăciunului.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o delicioasă dorada de mare cu salsa de roșii verzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: dorada de mare (2 bucăți), aproximativ 400 g fiecare. Pentru marinadă aveți nevoie de 50 g ghimbir decojit și ras, 100 g coriandru, 3 frunze de lămâie verde, 120 ml ulei de măsline.

Opțional puteți introduce și două tulpini de lemongrass, tocate fin. Pentru sosul salsa, vă sunt necesare 3 roșii verzi, date pe răzătoare, 2 cepe verzi, tocate mărunt, 60 g coriandru, tocat mărunt, 20 ml sos de pește, un vârf de cuție de zahăr și 2 frunze de lămâie verde, tăiate felii.

Mod de preparare

Amestecați ingredientele pentru marinadă într-un robot de bucătărie până la omogenizare. Se unge peștele cu marinadă pe exterior și pe interior, apoi se lasă la temperatura camerei timp de câteva ore. Pentru sosul salsa, amestecați toate ingredientele cu un vârf de cuțit de sare și lăsați la temperatura camerei în timp ce peștele se marinează.

Dorada cu sos salsa de roșii verzi, o bunătate

Încălziți cuptorul la 180-200 de grade. Puneți dorada marinată pe o tavă de copt și lăsați la cuptor timp de 30 de oră. Verificați din când în când folosind un cuțit pentru a verifica dacă peștele este bine copt. Acoperiți peștele cu salsa chiar înainte de servire. Este un preparat cu adevărat extraordinar, care va fi pe gustul tuturor.

Beneficiile consumului de pește

Specialiștii spun că peștele trebuie consumat cât mai des, nu doar în perioadele de post, întrucât contribuie la prevenirea osteoporozei, grație vitaminei D. De asemenea, peștele este o bogăție de fier, care ține anemia departe. Tot peștele este cel care are și iod, un oligoaliment esențial pentru ca glanda tiroidă să funcționeze perfect.

Printre peștii cu cel mai mare conținut de iod se numără sardinele, heringul, codul, biban, morunul, crustaceele. În ceea ce privește fructele de mare, acestea sunt recunoscute pentru efectul afrodisiac pe care-l au, prevenind disfuncțiile erectile.

Consumul de pește are efecte pozitive asupra tulburării bipolare

Un lucru puțin cunoscut este faptul că peștele are efecte pozitive asupra depresiei dar și a tulburării bipolare. Iar peștii mici, respectiv hamsiile și sardinele măresc aportul de calciu în organism. Nu în ultimul rând, consumul acestui aliment scade riscul de boli cardiovaculare prin reducerea nivelului de colesterol. Peștele este totodată alimentul recomandat pentru dieta persoanelor care suferă de artrită reumatoidă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre