Avocatul lui Cătălin Cherecheș a declarat că cererea de extrădare a fostului primar emisă de autoritățile române, a fost înaintată celor germane. Nemții vor vedea care sunt celulele speciale unde va fi cazat când va ajunge în închisorile din România.
„Cameră de 9 mp pe 6 mp la penitenciarul Rahova”
„Au fost trimise documentele statului român în Germania și am văzut acolo că sunt condiții speciale oferite la detenția în țară. Statul român indică exact camera și condițiile speciale. Practic, arată că va primi o cameră de 9 metri pe 6 metri pătrați la Penitenciarul Rahova, iar la Aiud va primi o cameră de 14,3 metri pătrați, unde va sta alături de alte două persoane.
Pot fi acordate aceste condiții speciale?
Pare că domnul Cătălin Cherecheș va avea parte de condiții privilegiate față de ceilalți deținuți”, a mai declarat avocatul.
Desigur, există o problemă spune apărătorul: „dacă pot fi acordate aceste condiții speciale raportat la ceilalți deținuți și dacă există garanția că, odată adus în țară, vor fi respectate aceste condiții pe toată perioada detenției”.
Cătălin Cherecheș a primit cinci ani de închisoare pentru luare de mită
Fostul primar Cătălin Cherecheș, ale cărui bunuri sunt sub sechestru a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Cherecheș a fugit din țară la sfârșitul lui noiembrie, folosind cartea de identitate a unei rude. Presa locală spunea atunci că este vorba de un văr al fostului primar, care e născut în anul 1988 și locuiește într-o țară din Europa.
El a ieșit prin Vama Petea, dar a fost prins în Augsburg, Germania. Cherecheș se deplasa cu o mașină alături de mătușa sa. Când cei doi au ajuns în gara din Augsburg, fostul primar a stat ascuns în mașină, în timp ce femeia încerca să cadă la înțelegere cu un taximetrist pentru a-l transporta în Austria. În acel moment, polițiștii l-au somat să iasă din mașină. Acesta a încercat să fugă, dar a fost înconjurat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook