Simona Ionescu / Redactor Șef

Cătălin Cherecheș va primi un spor de pedeapsă la cei 5 ani, după ce a fost prins și tăvălit în Germania

Cătălin Cherecheș va primi un spor de pedeapsă la cei 5 ani, după ce a fost prins și tăvălit în Germania
Primarul Cătălin Cherecheș n-a putut să fugă prea mult de lege. După cinci zile în care a încercat să-și piardă urma, a fost prins în Germania. Ce urmează e de rău pentru el!

În urma colaborării dintre polițiștii din România și cei din Germania, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost capturat. Potrivit legii, ar urma să fie adus în țară.

„A fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg”

Potrivit primelor informații, Cătălin Cherecheș a fost găsit în orașul Augsburg, landul Bavaria, din Germania. Primarul din Baia Mare a fugit din România cu cinci zile în urmă și a ieșit din țară prin vama Petea. El a reușit să treacă granița folosind actele de identitate ale unei rude.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.”, a transmis IGPR.

A primit cinci ani de închisoare

Cherecheș a fost prins în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea de cinci ani. El a fost acuzat de oamenii legii de luare de mită în formă continuată. Potrivit legii, fostul primar din Baia Mare urmează să fie adus în România unde-și va executa pedeapsa. Pentru sustragere de la executarea pedepsei și fuga în Germania, Cătălin Cherecheș va fi judecat în alt proces, iar pedeapsa de 5 ani se va mări.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. În poză, fostul primar din Baia Mare are niște urme mai roșii, are cămașa descheiată ciudat. Se pare că s-a opus reținerii, așa cum susțin surse și s-a ales cu niște escoriații de la asfaltul pe care a fost culcat. Mai există însă o poză, care pare cea reală
Aceasta pare fotografia reală de pe care polițiștii au șters urmele, rămase totuși ușor vizibile în poza de mai sus

„Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a anunțat IGPR.

Încerca să fugă din Germania

Cherecheș a fugit din România cu un taxi, apoi a intrat în Ungaria, iar de acolo ar fi ajuns tot cu un taxi în Germania, la rude. Potrivit primelor informații, când a fost prins se afla într-o mașină. A încercat să se opună, iar polițiștii germani l-au tăvălit nițel pe jos ca să-i pună cătușe. Surse judiciare au spus pentru News.ro, că primarul ar fi vrut să fugă și din Germania. În această țară el a fost ajutat de mătușa lui (sora mamei), alături de care se afla în mașina oprită de poliție. Cherecheș și mătușa lui au fost prinși lângă o gară din Bavaria.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre