Simona Ionescu / Redactor Șef

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, vrea să trateze un „oraș bolnav”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, vrea să trateze un „oraș bolnav”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului Universitar luptă pentru fotoliul de primar al Capitalei, fiind în cursă cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone. Medicul are gânduri mari pentru acest „oraș bolnav”.

Liderii coaliției PSD-PNL și-au anunțat candidatul pentru Primăria Capitalei. Este vorba de medicul Cătălin Cîrstoiu spune că s-a consultat cu nașul său, Traian Băsescu, înainte de a face acest pas și vrea să trateze orașul

Cătălin Cîrstoiu spune că fostul edil al Bucureștiului și fostul președinte al României „i-a explicat de ce nu este bine să candideze”, dar „nu mi-a interzis”. Medicul susține că este un supraviețuitor” al cancerului și a comparat această boală cu nepăsarea administrației din București. Acesta susține că nu este politician, dar dorește să trateze un „oraș bolnav”.

„Împreună vom învinge un oraș bolnav”

În prima sa apariție publică din postura de candidat la Primăria Capitalei, medicul a mărturisit că „una din obligațiile mele a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave precum cancer. Avem cel mai modern buncăr de radioterapie din sud-estul Europei”.

De asemenea, Cîrstoiu susține că a văzut că Bucureștiul are „aceeași boală, care m-a obsedat o parte a vieții mele”.

„Aveți în față un supraviețuitor al acestei boli. E o mărturisire dureroasă. Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face un oraș sănătos”. În cadrul unei conferințe de presă, Nicolae Ciucă a afirmat că PSD și PNL l-au ales pe doctor, pentru că era timpul ca politicienii să scape de orgolii.

Cătălin Cîrstoiu este noul candidat la Primăria Capitalei pentru PSD-PNL

Cine este medicul Cătălin Cîrstoiu

Manager al Spitalul Universitar de Urgență București, medicul Cătălin Cîrstoiu este specialist în ortopedie și a mai ocupat această funcție și în perioada 2009-2016. Tatăl medicului, Ion Cîrstoiu este fost deputat  de Argeș, în două mandate, în perioada 1996 și 2004. El este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, profesor universitar și ea la Univ. Totodată, candidatul la Primăria Capitalei din partea PSD-PNL este și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității București.

Sume generoase în 25 de conturi

Potrivit declarației de avere, medicul ortoped și profesor Cătălin Cîrstoiu  are o avere impresionantă, având bani puși în nu mai puțin de 25 de conturi. Tot conform declarației de avere, alături de soția sa deține o locuință în Ilfov de 450 mp, un apartament în București de 103.45 mp, un teren în Ilfov de 3376.90 mp. Precum și bijuterii în valoare de 150.000 de euro și un Cadillac din 2008.

La capitolul plasamente și investiții, actualul director al Spitalului Universitar de Urgență București declară că a acordat împrumuturi în nume personal către compania Anemona Clinical Services SRL – 4.384.664 de lei și către Veronica Geană – 440.000 de lei și 138.000 de euro.

Doctorul Cătălin Cîrstoiu a mai investit 507.281 de lei în SC Anemona Med SRL, 394.649 de lei în SC Anemona Clinical Services SRL și 68.722 de lei în SC Praxis Medical SRL. În total, valoarea acestor plasamente se ridică la 6.414.286 de lei și 138.000 de euro.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre