Simona Ionescu / Redactor Șef

Cauza morții regizorului Michel Blanc e șocantă. Reacția actriței Medeea Marinescu, românca din filmele lui

Cauza morții regizorului Michel Blanc e șocantă. Reacția actriței Medeea Marinescu, românca din filmele lui
Celebrul regizor și actor Michel Blanc s-a stins din viață fulgerător, în noapte de 3 spre 4 octombrie. O lume întreagă îl plânge, căci nimeni nu se aștepta la această veste, cu atât mai mult cu cât s-a aflat și cauza morții, care este șocantă. Medeea Marinescu a fost devastată de veste și și-a exprimat marele regret vizavi de actor.

Viața regizorului și actorului Michel Blanc a fost curmată fulgerător, la 72 de ani, în noaptea de 3 spre 4 octombrie, într-un spital din Paris. Cauza morții este șocantă, căci nimeni nu se aștepta la așa ceva. Cu decenii de contribuții remarcabile la cinematografia franceză, Blanc lasă în urmă o operă de neuitat, comică precum și dramatică.

Născut în Courbevoie, a devenit cunoscut pe scenă alături de trupa Splendid, alături de Christian Clavier, Gérard Jugnot, Thierry Lhermitte și Josiane Balasko. Un pilon al cinematografiei franceze, care, pe lângă rolurile sale comice, a impresionat publicul cu abilitatea sa de a interpreta personaje complexe și dramatice.

Nu s-a limitat doar la comedie 

Inițial cunoscut pentru rolurile sale comice, precum Jean-Claude Dusse în filmul lui Patrice Leconte, „Les Bronzes” (1978), Michel Blanc și-a stabilit un stil unic, jucând personaje atât amuzante, cât și exasperante. 

Michel Blanc a fost un pilon al cinematografiei franceze.
Foto: Facebook

Însă, departe de a se limita la un singur registru, a făcut pariul îndrăzneț de a-și diversifica cariera cu roluri mai întunecate și dramatice, precum Antoine în „Tenue de soirée” de Bertrand Blier (1986), care i-a adus Premiul pentru Cel Mai Bun Actor la Cannes, sau rolul său din filmul psihologic al lui Patrice Leconte, „Monsieur Hire” (1989).

A jucat alături de românca Medeea Marinescu 

Michel Blanc a jucat și în filmul lui Isabelle Mergault, „Je vous trouve très beau” (trad. Te găsesc foarte frumos) alături de Medeea Marinescu. Românca a devenit faimoasă în Franța cu „Te găsesc foarte frumos” în 2006. Medeea a jucat și în „Dăruiește, dăruiește” al aceluiași regizor patru ani mai târziu. 

Medeea Marinescu, la fel ca toți francezii și cinefilii, a fost șocată de moartea subită a lui Michel Blanc la vârsta de 72 de ani. 

Medeea Marinescu a jucat alături de Michel Blanc în „Te găsesc foarte frumos”
Foto: Media+

„A fost foarte important pentru cariera mea. Era o vedetă, am fost impresionată de el, dar nu se considera deloc o vedetă. Era un om bun, abordabil, de mare delicatețe. Avea o noblețe discretă”.

Medeea Marinescu nu l-a mai văzut pe regizorul filmului „Marea oboseală” de la promovarea filmului, dar „în fiecare an, ne uram un an nou fericit”, și-a amintit ea pentru Paris Match. 

 „Am vrut să-i mulțumesc pentru această întâlnire. Sincer, l-am găsit foarte frumos. Îmi va lipsi foarte mult”, a mai spus actrița pentru sursa citată. 

Medeea Marinescu are un regret 

De asemenea, Medeea și-a exprimat regretul față de faptul că nu a apucat să îi spună marelui regizor și actor cât a însemnat acesta pentru ea. 

„Nu am apucat să îi spun cât de mult a însemnat pentru mine întâlnirea cu el. Cu câtă delicatețe s-a purtat cu partenera lui din acel film ( n.r „Te găsesc foarte frumos”), cu toți cei de pe platou. Ce actor minunat, atât de subtil, de fin în a-și creiona orice rol. Un actor inteligent și cultivat, un fin observator a tot ceea ce se petrecea în jurul lui pe platoul de filmare, de o mare modestie și o nobilă discreție. Mi-a fost un minunat partener de filmare (m-a apărat atunci când a fost cazul, mi-a arătat ce înseamnă încredere și generozitate).  

Medeea Marinescu și-a exprimat regretul că nu a apucat să îi spună lui Michel Blanc cât de mult a însemnat pentru ea întâlnirea cu el

Am sperat mereu că am să îl reîntâlnesc și am să îi spun toate astea, și dacă nu reușeam s-o fac așa cum trebuie în franceza mea deficitară, să îi spun măcar atât, ceva ce cred din adâncul sufletului:  

Michel, Je vous trouve très beau!

Drum lin, dragul meu, Michel Blanc”, a transmis actrița în mediul online, alături de o poză în care îl pupă pe obraz pe Michel Blanc. 

Un șoc anafilactic i-a adus moartea 

Cauza morții lui Michel Blanc a produs unde de șoc. Potrivit surselor medicale, acesta a murit în urma unei reacții alergice care a declanșat un stop cardiac. Actorul era supus unor examinări medicale, fără o legătură directă cu inima. O injecție din timpul investigației medicale a provocat șoc anafilactic, o reacție rară și violentă.

Michel Blanc a fost ucis de un șoc anafilactic ce i-a provocat stop cardiac
Foto Medeea Marinescu și Michel Blanc

Conform informațiilor, Michel Blanc a fost supus unei examinări medicale, dar produsul de contrast folosit în timpul acestei examinări a declanșat o reacție alergică severă și un edem Quincke.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru Michel Blanc

Angiodemul, sau edemul  Quincke, este o maladie, caracterizată de o inflamația rapidă (edem) a pielii, țesutului subcutanat, țesuturilor mucoase și submucoase. Este o boală similară urticariei. Poate fi observată o extravazare dermică (subcutanată sau submucoasă) de lichid, ce conduce la edem localizat.

Când au ajuns la patul său, medicii au încercat să resusciteze actorul, care se afla în stop cardiac, dar nu au reușit să facă nimic, iar Michel Blanc a murit la ora 23:00. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri