Femeia a născut într-o clinică din Maroc 9 copii în loc de 7. A aflat după ce s-a trezit din anestezie. La examinări, medicii o anunţaseră că va avea doar şapte copii.
Halimei Cisse este din Mali și are 25 de ani. Până la această sarcină multiplă, a mai avut una din care a rezultat fetița ei, în vârstă de aproape 3 ani. Cea de-a doua sa sarcină a atras atenţia autorităţilor din Mali abia pe finalul perioadei, după ce medicii au anunţat, în martie, că Halima va naște 7 copii. Astfel, femeia a fost transportată cu avionul în Maroc, într-o clinică unde putea naște în siguranță.
Trasferul femeii a avut loc în 30 martie. O echipă medicală formată din 10 medici asistați de 25 de paramedici a fost mobilizată pentru această naștere multiplă, prin cezariană, pe data de 4 mai. Nici aici nu s-a văzut la ecografie că ar fi 9 fetuși.
Medicii au spus că, după scoaterea copiilor, s-au confruntat cu o mare problemă. Greutatea placentei și lichidul amiotic au cântărit 40 de kg, iar în timpul operației de cezariană s-a declanșat o hemoragie a arterei uterine. Femeia a pierdut mult sânge. Au reușit să o stabilizeze într-un final, dar a fost la un pas de moarte.
Cum sunt bebelușii după o lună
Știrea despre naștere celor 9 copii a făcut înconjurul lumii. Este un eveniment extrem de rar la nivel mondial. De foarte multe ori, în astfel de sarcini multiple, din cauza complicaţiilor medicale care survin, unii dintre fetuşi nu supravieţuiesc nașterii. În acest caz nu s-a întâmplat acest lucru.
Toți bebelușii trăiesc. Respiră acum singuri, fără aparatură, dar vor rămâne sub observație încă două luni.
Cadrele medicale din clinica marocană au declarat presei că greutatea copiilor a crescut „semnificativ” în această lună. Bebelușii sunt alimentați prin tuburi, dar greutatea lor a crescut „semnificativ”, între 800 de grame și 1,4 kilograme.
Mama, Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, din Timbuktu, în nordul Mali, stă tot timpul lângă cele cinci fete și patru băieți, după ce s-a refăcut.
Claudia Pătrășcanu s-a săturat: „Mascarada în care se scaldă unii oameni este pentru că sunt slabi emoțional și la un nivel prea mic”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook