Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce a mâncat prințul Harry când a vizitat România. Fiul cel mic al regelui Charles a călătorit incognito

Ce a mâncat prințul Harry când a vizitat România. Fiul cel mic al regelui Charles a călătorit incognito
Nu doar regele Charles este îndrăgostit de România, ci se pare și fiul său cel mic. Sunt puțini care știu că prințul Harry a vizitat România în 2012, cu 6 ani înainte de a se căsători cu Meghan.

Îmbrăcat lejer, într-o geacă maro și cu o șapcă pe cap, prințul Harry a fost aproape de nerecunoscut de cei din jur.

Harry a ajuns în România, la Târgu Mureș, cu un zbor low-cost de la Londra în aprilie 2012 și n-ar fi dat nimic de bănuit, dacă nu ar fi fost condus la coborârea din avion spre salonul VIP. Harry a venit însoțit doar de patru, cinci persoane, incluzându-i și pe cei din garda de corp și a venit în țară la bordul unei aeronave Wizz Air, au mărturisit surse din cadrul aeroportului.

Dintr-o benzinărie și-a cumpărat un sandviș, snecksuri, a băut cafea și Fanta românească.

Prințul Harry, vizită în România

Harry a fost la Viscri

Fiul cel mic al regelui Charles a fost în vizită în satul Viscri, apoi a fost în Covasna, la Micloşoara, unde a petrecut Paștele la proprietatea contelui Kalnoky, un prieten al familiei regale britanice. Conform informațiilor oferite de gazetaromaneasca.ro, prințul Harry i-a uimit pe toți cu faptul că nu a avut nici un fel de pretenții.

Harry a venit în România incognito

El a fost bucuros că a fost servit cu produse tradiționale românești, iar printre bunătățile pe care le-a gustat s-a numărat pălinca și ciorba ardelenească de legume. Spre Valea Zălanului, Harry a călătorit cu un Mitsubishi Pajero, iar în cea de-a doua zi de Paște, Harry s-a bucurat de o plimbare cu o motocicletă enduro pe dealuri.

Prințul Harry la plimbare cu motocicleta enduro

Regele Charles, vacanță de cinci zile în România

La rândul său, regele Charles a ajuns în România pe data de 2 iunie 2023, azi a fost la conacul din Valea Zalandului și urmează să petreacă alte patru zile de liniște în cele mai frumoase locuri din țară. Potrivit The Telepragh, Charles va sta în casa sa din Transilvania, zonă în care îi place să picteze, să se plimbe pe dealuri, să facă echitație și să citească. În casa regelui Charles nu există televizor, radio, internet, iar salonul are doar un „mic player hi-fi cu CD-uri”.

Sătenii din Valea Zălanului s-au pregătit pe măsură, l-au întâmpinat cu fânul cosit, strâns în căpițe, și cearșafurile scrobite, întinse la uscat. Ascunsă între copaci cu imense coroane înverzite, reședința Majestății Sale uimește pe toți turiștii care s-au adunat în zonă ca să-l întâlnească pe rege.

Va avea loc și un picnic regal la Valea Zălanului. Cei aproximativ 100 de localnici, câți au mai rămas în sat, vor fi invitaţii Regelui Charles. Împreună vor petrece într-o poieniță, sub meri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre