Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce bijuterii a primit cadou Camilla la nunta cu regele Charles. Cei doi au împlinit 19 ani de mariaj

Ce bijuterii a primit cadou Camilla la nunta cu regele Charles. Cei doi au împlinit 19 ani de mariaj
Atunci când Camilla Parker Bowles s-a căsătorit cu Prințul Charles, în urmă cu 19 ani, Ducesa de Cornwall a primit acces la una dintre cele mai importante și mai exclusiviste colecții de bijuterii din lume.

Regina Camilla a primit cadouri de nuntă în nume propriu, inclusiv câteva bijuterii excepționale din partea Familiei Regale Saudite, precum și o multitudine de piese personale de la soțul ei, multe dintre ele având o semnificație sentimentală.

Charles le-a cumpărat pentru soția sa

Unele dintre acestea aparținuseră cândva străbunicii sale, Alice Keppel, amanta lui Edward al VII-lea, stră-străbunicul regelui Charles. Piese pe care regele Charles s-a bucurat să le găsească și să le cumpere pentru soția sa încă din primele zile ale relației lor reaprinse. Se spune că, atunci când tânăra Camilla l-a întâlnit pentru prima dată pe Prințul Charles prin intermediul prietenei lor comune, Lucia Santa Cruz, aceasta a făcut o glumă pe seama legăturii colorate, deși oarecum de rea-credință, dintre familiile lor.

Rubine sintetice… la modă

Tiara Keppel cu rubin și diamante, dăruită doamnei Keppel de către proaspătul încoronat Regele Edward la începutul anilor 1900, este unul dintre aceste cadouri. Asemănătoare ca stil cu una realizată în aceeași perioadă de Fabergé, aceasta este realizată din aur și platină și este încrustată cu vârtejuri de diamante pavate, elaborate de 14 rubine sintetice ovale și în formă de pară.

Acest lucru ar putea suna ciudat – un rege care dăruiește rubine sintetice. Dar aceste „rubine” erau foarte la modă la acea vreme, fiind în cele din urmă perfecționate de Auguste Verneuil la timp pentru Expoziția Universală de la Paris din 1900. Erau la mare căutare.

În colecție mai există și o altă tiară a familiei Keppel, un superb set de diamante găsit închis într-un seif la o bijuterie din Londra

Acest colier a fost inițial tiara cu rubine și diamante Keppel, care a fost transformată ulterior într-un colier

Combinația de rubine și diamante semnifică dragostea eternă, ceea ce face ca piesa să fie un cadou deosebit de potrivit din partea Prințului de Wales, așa cum era el pe atunci.  De atunci, tiara a fost transformată într-un colier. În colecție mai există și o altă tiară a familiei Keppel, e vorba de un superb set de diamante găsit închis într-un seif la o bijuterie din Londra. Cumpărată de Charles pentru Camilla, aceasta a fost transformată ulterior într-un colier și o pereche de cercei spectaculoși.

Camilla, îndrăgostită de colierele de perle

La fel ca multe alte regine engleze dinaintea ei, Camilla are o slăbiciune pentru colierele de perle, pe care le poartă cu o varietate de închizători, multe fiind cumpărate pentru ea de soțul ei. Cel mai fabulos colier este unul de perle cu cinci fire. Ca închizător la acest colier regina poartă broșa georgiană din 1830, cu topaz roz și diamante.

Regina a purtat pentru prima dată acest colier în 2008. Enorma broșă de topaz este mărginită de o aureolă de mici diamante tăiate în formă de mină veche și apoi înconjurată de o aureolă de 26 de diamante mari, strălucitoare. Broșa și cerceii care o însoțesc au fost cumpărați la Sotheby’s în 2000 de către prințul Charles de atunci și dăruiți viitoarei sale soții.

Camilla poartă și un colier cu perle pe care l-a purtat regina mamă

Acest colier, de asemenea, a fost cândva și o tiară Keppel care a fost găsită într-un seif la o bijuterie din Londra

De asemenea, regina Camilla poartă adesea un colier de perle cu trei fire; acesta i-a fost dăruit de prințul Charles și aparținuse bunicii sale iubite, regina Elisabeta, regina mamă. Camilla a optat pentru acest colier la începutul căsătoriei lor, cu un închizător cu diamante Art Deco, în timpul unei vizite în Egipt în 2006.

De milenii, șerpii au reprezentat dragostea veșnică. Camilla are un șarpe ceva mai spectaculos, încrustat cu diamante și două rubine mici pentru ochi. Acesta înconjoară gâtul sub forma unui colier somptuos. Se crede că a fost dăruit de Charles în 2001. Este interesant faptul că acest colier nu diferă ca design de caseta Fabergé Keppel, dăruită lui Edward al VII-lea de către amanta sa favorită, doamna Keppel.

Inelul de logodnă, cea mai importantă bijuterie primită

Când acesta a murit, regina Alexandra l-a returnat lui Alice Keppel, care l-a dăruit ulterior reginei Mary prin testament și care a rămas de atunci în colecția regală. Și tot în colecția de bijuterii a reginei Camilla se află și o pereche de cercei Van Cleef & Arpels pavé cu diamante, una dintre numeroasele bijuterii pe care le are în stilul Alhambra de la una dintre cele mai importante case de bijuterii din lume.

Se spune că și aceștia ar fi fost un cadou din partea soțului ei. Camilla este pasionată și de purtarea brățărilor în stil Alhambra. Desigur, ca în cazul majorității cuplurilor, inelul de logodnă este cea mai importantă bijuterie oferită și primită.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre