Simona Ionescu / Redactor Șef

Traian Băsescu nu are problemele regelui Charles. Medicii au pus un alt diagnostic. UpDate

Traian Băsescu nu are problemele regelui Charles. Medicii au pus un alt diagnostic. UpDate
Potrivit unor surse medicale, fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar fi fost internat sâmbătă seară, la Spitalul Militar din București.

UpDate: E doar virus!

Potrivit ultimelor informații, Traian Băsescu a fost internat pe secția de Boli Infecțioase fiind suspectat de viroză pulmonară. Traian Băsescu a fost diagnosticat în 2023 cu pneumonie severă. După testele făcute, sursele spun că fostul președinte a fost diagnosticat cu Gripă de tip A.

Știrea inițială

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar suferi de probleme la prostată, la fel ca și regele Charles, a fost știrea care a fost difuzată de mai multe surse media, sâmbătă seara.

Sursele au spus că fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar fi supus unor investigații și ar urma un tratament pentru boala de care suferă. Nu este pentru prima dată când Băsescu are probleme de sănătate. În perioada în care stătea pe scaunul de la Cotroceni, în 2005, acesta a fost operat de hernie de disc. Ulterior, acesta mai urmat o serie de tratamente în spitale din Belgia și Franța în 2020 și 2022.

Traian Băsescu a fost internat la spitalul Militar

„Mi-a înlocuit aorta”

În 2022, Traian Băsescu a fost internat la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde a suferit o intervenție chirurgicală grea, fiindu-i înlocuită aorta. „Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat atunci Traian Băsescu.

Problemele la inimă i-au fost depistate în 2014

Un control amănunțit efectuat în anul 2014, când Băsescu era președintele României au arătat că acesta avea mai multe probleme cardiace. Se spunea atunci că ar suferi de ateroscleroză, dar avea probleme și cu tensiunea mare dar și o dislipidemie, adică o dereglare a grăsimilor în sânge. De asemenea, se cunoaște faptul că Traian Băsescu suferă și de emfizem pulmonar, o afecțiune specifică fumătorilor.

Regele Charles a fost operat de prostată

Ce se întâmplă cu regele Charles

Vineri, regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost fotografiat sosind împreună cu regina Camilla la clinica privată London Clinic, același spital unde Kate Middleton se recuperează în urma unei operații abdominale. Regele și regina și-au vizitat nora care a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale, după cum a anunțat pe 17 ianuarie Palatul Kensington. În același spital a fost operat și Suveranul, iar medicii spun că totul este bine și urmează să se recupereze după intervenția chirurgicală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre