Simona Ionescu / Redactor Șef

Operația Regelui Charles. Amenajări și cerințe ciudate în spitalul unde se recuperează. Foto

Operația Regelui Charles. Amenajări și cerințe ciudate în spitalul unde se recuperează. Foto
După ce a ajuns al spital cu probleme de prostată, Regele Charles a fost supus unei interveniții chirurgicale. Medicii dau asigurări că totul e bine.

Operația Regelui Charles a decurs bine. Acum el se recuperează în același spital privat unde e internată, tot după o operație, și nora sa, Kate, prințesa de Wales. Pentru a primi membrii Casei regale a fost nevoie de amenajări și cerințe ciudate în spital.

Spitalul privat care îi tratează pe Regele Charles și Kate are propriul concierge, oferă meniuri cu carne proaspătă, cumpărată zilnic din piața Smithfields, sau pește pescuit, adus direct din bărcile din Cornish. De-a lungul timpului aici s-au tratat prințul Philip, Liz Taylor sau John F Kennedy. În prezent, intrarea în spital e flancată de polițiști.

Clinica privată din Marylebone a fost spitalul preferat de familia regală de-a lungul mai multor decenii – oferind în același timp discreție, dotări de cazare și servicii demne de un hotel de cinci stele și îngrijire politicienilor și celebrităților cu nume mari din întreaga lume.,

Prințesa  de Wales este pacientă de miercurea trecută la The London Clinic, după ce  a suferit o intervenție chirurgicală abdominală. În acest sfârșit de săptămână, Charles a fost supus unei proceduri corective după ce a fost diagnosticat cu prostată mărită benignă. Nu e prima dată când regele ajunge aici. În 1989, în calitatea sa de prinț de Wales, a inaugurat departamentul de fizioterapie al Clinicii din Londra.

Membrii familiei regale  au ajuns deseori aici

Alte vizite regale au inclus-o pe Prințesa Margaret, la inaugurarea RMN-ului, în 1991 și pe regretata regină, care a participat la deschiderea noii unități de tratare a cancerului,  în 2010.

Clinica, deschisă de ducele și ducesa de York în 1932, oferă pacienților, pe lângă îngrijirile medicale de top, condiții hoteliere de cinci stele. Spitalul are propriul serviciu de concierge, un bucătar executiv care, ca într-un local cu stele Michellin, conduce o bucătărie cu mulți angajați, gata să prepare de la feluri principale la deserturi sofisticate, unele cu foiță de aur.

Bucătăria de hotel de cinci stele îi răsfață pe pacienți cu un meniu luxos (Sursa foto: Instagram)

Bucătarul-șef Paul O’Brien, premiat în 2021 pentru sprijinirea pacienților în timpul  pandemiei de coronavirus, oferă, împreună cu echipa lui, mese personalizate pacienților, pentru care se aprovizionează și cu ingrediente din fermele Home Counties.

Un concierge poate ajuta pacienții să își organizeze călătoria spre spital și cazarea, rezervând în același timp tururi, spectacole de teatru și mese la restaurante în capitală, arată Daily Mail.

Ce condiții de spitalizare are Regele Charles după operația la prostată

Mâncarea caldă „abundentă și proaspătă” le este adusă pacienților pe măsuțe argintii, în timp ce băile sunt aprovizionate cu articole de toaletă Molton Brown, un brand iconic si unic în stilul clasic britanic. Toate produsele Molton Brown, de la apele de parfum și toaletă și până la colecțiile pentru baie, corp, păr și casa sunt executate doar pe teritoriul Angliei.


Aprovizionarea cu cele mai bune ingrediente, materii prime excepționale și concentrațiile de parfum, au asigurat brandului statutul de furnizor al Casei regale, titlu acordat de către regina Elisabeta.

„Jaluzelele și temperatura camerei erau controlate de o telecomandă, iar tavanul era plin de stele pe care le puteam porni instantaneu. Cea mai bună parte din toate acestea erau după-amiezile, când puteam să sun la bucătărie și să-mi comand prăjituri în fiecare zi.

Clădirea The London Clinic este păzită de polițiști de când aici au ajuns doi importanți membri ai familiei regale (Sursa foto: Instagram)

M-aș întoarce cu plăcere doar pentru a experimenta din nou acest tip de serviciu – și selecția exhaustivă a alimentelor. În general, meniul încântător, asociat cu asistență medicală eficientă și consultanți atenți, a făcut o săptămână minunată”, a relatat, pentru  Daily Mail, o celebritate care a apelat la serviciile aceluiași spital.

Unul dintre cele mai bine cotate centre de cancer

Clinica din Londra a fost ideea din anii 1930 a unui grup de medici de pe Harley Street care și-au propus să planifice un nou azil de bătrâni folosind cele mai înalte standarde medicale ale momentului. Potrivit site-ului, spitalul a fost „fondat pe principiile furnizării excelenței într-un singur loc”. Unitatea poate trata 155 de afecțiuni, cu sute de tratamente, teste și scanări disponibile.

Spitalul unde au fost operați Regele Charles și nora sa, Prințesa de Wales e considerat unul din cele mai bune centre de tratare a cancerului (Sursa foto: Instagram)

De asemenea, funcționează și ca o organizație caritabilă, reinvestind în cercetare, educație și inovare. Spitalul are aproximativ 23.000 de pacienți internați pe an, și încă 110.000 de pacienți în ambulatoriu. Este înregistrat pentru a oferi intervenții chirurgicale, diagnosticare și screening, tratamentul bolilor, tulburărilor sau leziunilor, gestionarea aprovizionării cu sânge și produse derivate din sânge.

Clinica de la Devonshire Place  nr. 20 are unul dintre cele mai bine cotate centre de cancer din Marea Britanie, care găzduiește pacienți pentru chimioterapie, radioterapie și alte tratamente de ultimă generație, între care radioterapie CyberKnife pentru pacienții cu cancer de prostată, tehnologia SpyGlass pentru pacienții care au nevoie de endoscopie și imunoterapie CAR-T. Mai mult, în 2019 a fost deschis un centru specializat în chirurgie robotică.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre