Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce l-a făcut pe Victor Ponta să anunțe că se autoizolează

Ce l-a făcut pe Victor Ponta să anunțe că se autoizolează
Victor Ponta trece printr-o stare tensionată după ce s-a aflat că una dintre persoanele cu care s-a intersectat a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Ponta, la rândul lui, a participat la o reuniune a partidului la Târgu Mureș.

După ce a expus și el, la rându-i, mai multe persoane la o posibilă infectare cu virusul Covid, Victor Ponta a luat o decizie pe care a anunțat-o lîn miez de noapte și pe pagina sa de Facebook.

Președintele Pro România a declarat vineri seară, la Târgu Mureș, că nu va mai participa la nicio acțiune electorală până când nu va fi testat și va avea rezultatul.

„Desi am respectat toate regulile de protectie, având in vedere cazul colegei noastre de la Bacau, duminica in Bucuresti voi face din nou testul Covid 19 / pana ce primesc rezultatul nu voi mai participa fizic la actiuni de campanie/ multa sanatate si mult succes candidatilor PRO Romania!”, a scris câteva ore mai târziu pe pagina lui de socializare.

Liderul Pro România, Victor Ponta a aflat că Aurelia Țaga a fost testată pozitiv cu coronavirus în timpul deplasării sale prin Transilvania. Anunțul a fost făcut de social-democratul Dragoș Benea..Aurelia Țagă e medic primar la Pediatria din Bacău și candidat din partea PRO România la președinția Consiliului Județean Bacău.

”Eu știu că au avut ieri (n.r. Joi) o zi de campanie, nu doar în municipiul Bacău, ci și în câteva comune de lângă Bacău. E problema fiecăruia unde își face campanie, când își face campanie, la ce candidează, cum candidează. Noi am atras atenția de mai mult timp că având în vedere funcția ei de șef secție la copii cronici, Spitalul de Pediatrie, această candidatură nu poate fi una responsabilă, decât în concediu de odihnă. Nu poți să faci campanie dimineața, iar seara să prestezi la Spitalul Județean, secția de pediatrie, e un gest la limita responsabilității.

Eu nu am făcut ancheta epidemiologică. Am văzut că au fost în câteva localități de lângă Bacău.  Au fost mulți contacți direcți. Ea a confirmat știrea azi. Iar faptul că ieri au făcut campanie, tot de pe rețele lor de socializare am aflat”, a comentat supărat Dragoș Benea.

La rândul său, liderul Pro România a susținut că este extrem de precaut și că respectă măsurile anti-Covid:

„Eu fac campanie alaturi de candidatii PRO Romania – respectand toate regulile de siguranta ( masca, dezinfectant , numar de persoane, evenimente in spatii deschise ) / inclusiv momentul fotografiilor ( in care imi scot masca) este organizat de staff in conditii de siguranta! Voi face tot ce tine de mine sa imi protejez familia, colegii si toti cei cu care interactionez!”

În ciuda acestei declarații, Victor Ponta a fost surprins de fotoreporteri în mai multe momente în care nu purta mască și nu făcea poze.

Cel mai frumos anunț de divorț Made in Romania!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre