Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce nu e bine să faceți în ziua de marți. În caz contrar, veți atrage ghinionul

Ce nu e bine să faceți în ziua de marți. În caz contrar, veți atrage ghinionul
Din cele mai vechi timpuri, oamenilor le-a fost frică de ziua de marți, pentru că atunci, spun bătrânii, sunt cele trei ceasuri rele. Marți e mâine, așa că țineți cont de sfaturi!

Să fie oare ziua de marți cea în care trebuie să avem cea mai mare grijă? Dacă țineți cont de câteva lucruri, atunci veți alunga tot ce e rău.

Ce nu e bine să faceți în ziua de marți. În caz contrar, veți atrage ghinionul

Potrivit tradiției populare, marți este ziua lui Marte, zeul războiului, al ambiției și al luptelor. Cu alte cuvinte, ca să nu-l supărați, e bine în primul rând să nu intrați în nici un fel de conflicte cu nimeni. În caz contrar, o simplă discuție poate duce la un scandal în toată regula. Fiți calmi și răbdători și veți ține totul sub control. În plus, se spune că cine se ceartă marți o va ține așa toată săptămâna.

Nu lucrați după apusul soarelui

Tot bătrânii spun că cele trei ceasuri rele vin după ce soarele apune. Așadar, în ziua de marți nu e bine să mai lucrați după ce dispare lumina soarelui. Iar dacă totuși, sunteți obligați să munciți, feriți-vă de instrumentele metalice și ustensilele ascuțite. Și încercați să nu măturați și să nu tăiați nimic. De asemenea, evitați să faceți munci grele sau orice altă activitate care vă poate pune în pericol sănătatea. Nu de altceva, dar e posibil să vă accidentați.

Nu vă spălați pe cap

În altă ordine de idei, se spune că cine se spală pe cap în ziua de marți va albi mai repede. Și se va confrunta și cu căderea părului.

Nu în ultimul rând, bătrânii spun că în această zi nu e indicat să treceți peste o apă curgătoare sau vă turnați apă pe voi. Dacă nu vreți să atrageți ghinionul și bolile!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre