Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce nu le-a mai convenit actualilor șefi de Sindicat când l-au demis pe Ion Rădoi, fostul lider de la Metrou și vedetă în scandalul cu „ranga lui Drulă”  

Ce nu le-a mai convenit actualilor șefi de Sindicat când l-au demis pe Ion Rădoi, fostul lider de la Metrou și vedetă în scandalul cu „ranga lui Drulă”  
Un ochi râde, altul plânge! Liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a scăpat de controlul judiciar, însă a fost demis de șefi, până la procesului privind chioșcurile de la metroul bucureștean.  

Probabil că vă mai amintiți de scandalul de la Metrou când ministrul USR de atunci, Constantin Drulă, s-a dus cu ranga și a spart ușile unor chioșcuri amplasate ilegal, despre care spunea că sunt acolo cu sprijinul liderului de sindicat Ion Rădoi. Zilele trecute, Ion Rădoi a primit o veste bună de la justiție și una aparent rea de la Sindicatul pe care l-a condus.

Ion Rădoi a scăpat de control judiciar

Rădoi și iubita sa, Claudia Elena Minea, care deține de mai mult timp spații comerciale în stațiile de metrou, erau sub control judiciar de peste un an, iar Ion Rădoi avea și interdicția de a mai fi lider sindical și de a vorbi cu colegii din sindicat. Avea voie să meargă la serviciu, la Metrorex, unde ocupa funcția de inginer, însă nu își putea exercita alte drepturi, scrie evz.ro.

În 12 august, Curtea de Apel București a admis contestația celor doi și a ridicat măsura preventivă a controlului judiciar. Astfel, Ion Rădoi a revenit și ca șef al sindicatului de la metrou. Însă, colegii săi au considerat că prezența fostului parlamentar PSD în fruntea sindicatului le-ar aduce prejudicii de imagine și morale și că ar putea chiar să fie împotriva legii.

Sindicaliștii i-au luat banii din contract

Așadar, sindicaliștii l-au suspendat din funcție până la finalizarea procesului. „Având în vedere trimiterea în judecată conform rechizitoriului din data de 12 aprilie 2022, în dosarul 102/p/2021, (…) începând cu data de 17.08.2022 se suspendă contractul individual de muncă conform art. 2, alin 1 lit. d, teza a II-a din Codul Muncii republicat, întrucât Ion Rădoi a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută până la rămânerea definitivă a hotărârii în dosarul 1094/3/2020”, au decis ceilalți șefi ai sindicatului de la Metrorex.

Vom vedea dacă Ion Rădoi nu va acționa în judecată Sindicatul și că, la momentul încheierii proceselor, va primii o sumă considerabilă, care va reprezenta și retribuțiile de care a fost văduvit, conform contractului de muncă, plus despăgubiri morale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre