Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce nu s-a văzut la TV! În spatele sicriului Reginei, un tânăr s-a apucat să-l înjure pe Prințul Andrew. Forțele de ordine au intervenit și au arestat mai multe persoane

Ce nu s-a văzut la TV! În spatele sicriului Reginei, un tânăr s-a apucat să-l înjure pe Prințul Andrew. Forțele de ordine au intervenit și au arestat mai multe persoane
Procesiunea organizată la Edinburgh în memoria Reginei Elisabeta, a avut parte de incidente nedorite.

O lume întreagă o plânge pe regina Elisabeta, dar au existat și persoane care au avut câte ceva de comentat.

Prințul Andrew, huiduit de un tânăr la procesiunea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Ce s-a întâmplat cu bărbatul

În timp ce toată lumea cinstea memoria reginei Elisabeta în Scoția, un tânăr a început să-l înjure pe prințul Andrew, unul dintre copiii Suveranei, fără să-i pese că gestul său nu va rămâne fără urmări. Acesta i-a adresat cuvinte grele prințului, iar la scurt timp tânărul în vârstă de 22 de ani a fost arestat.

Potrivit informațiilor oferite de poliția scoțiană pentru Sky News, el a fost reținut pentru încălcarea liniștii publice. Aceasta este cea de-a patra arestare similară făcută în Marea Britanie, de când regina a trecut la cele veșnice. În ceea ce-l privește pe Andrew, fratele regelui Charles, acesta este singurul din familia regală care nu are dreptul să poarte haina miliară în perioada de doliu. Acestuia i s-a luat titlul militar onorific, după scandalul Jeffrey Epstein. El participă la funeralii purtând doar un simplu costum.

Cine a mai fost arestat

Tot pentru încălcarea liniștii publice a fost acuzată și arestată și o altă femeie de 22 de ani. Ea a ținut o pancartă de protest antimonarhie în fața Catedralei St. Giles în timpul proclamării succesiunii lui Charles la Edinburgh. Același tratament l-a avut și un al bărbat în vârstă de 74 de ani, care a făcut scandal duminică, aproape de Holyroodhouse.

Mai există și o patra persoană, pe nume Symon Hill, care a fost arestată în Oxford, Anglia, în timpul proclamării noului rege de către comitatul local. Aceasta a fost suspectă de comportament care ar putea provoca hărțuire sau suferință, a afirmat poliția pentru Buzzfeed News.

Symon Hill a spus pe rețelele de socializare că s-a opus doar vocal faptului că fiul reginei, Charles, a devenit rege.

Slujba de înmormântare a Reginei va avea loc la Westminster Abbey, pe data de 19 septembrie. Potrivit BBC și Guardian, ceremonia va fi privată și vor participa doar membri de rang înalt ai familiei regale. The Guardian mai spune că perioada de doliu pentru decesul reginei durează 10 zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre