Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima oră. Ce se întâmplă cu pensiile în luna iunie. Ministrul Marius Budăi a făcut anunțul

Ultima oră. Ce se întâmplă cu pensiile în luna iunie. Ministrul Marius Budăi a făcut anunțul
Zilele de Rusalii, care au fost declarate libere, ar putea să dea peste cap virarea pensiilor, însă Marius Budăi spune că acest lucru nu se va întâmpla.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a dat asigurări că toți pensionarii își vor încasa banii la timp. Și asta pentru că sistemul de plată a fost organizat așa cum scrie la carte.

Marius Budăi susține că au fost luate toate măsurile pentru ca pensionarii să nu aibă nici un fel de probleme, iar banii să le intre la timp în buzunar. „Nu vor intarzia pensiile, ca de fiecare dată m-am asigurat și se va respecta calendarul 1-15 ale lunii, cum a fost și de Paști sau alte sărbători.

Românii vor primi la timp pensiile în iunie

„Se vor face plăți și în week-end”

Le mulțumesc și factorilor poștali că au înțeles și vor recupera, se vor mai găsi și în weekend, deci se va respecta calendarul. Nu va fi nicio întârziere, pentru că se vor face plăți și în weekend. Dacă mergem pe un calendar de 15 zile, mai avem și zile de weekend, dar se recuperează și ne încadrăm în graficul asumat”, a afirmat Marius Budăi.

Noutăți despre pensiile speciale

Pe de altă parte, Marius Budăi a vorbit și despre ce se întâmplă cu pensiile speciale. În urma unei discuții beneficie cu cei de la Bruxelles, urmează să fie luată o decizie. „Există un calendar etapizat. Am reușit să avem o discuție constructivă cu Comisia Europeană privind ce avem de făcut.

Ce se întâmplă cu pensiile militare

Amendamentul este gata, probabil că liderii Coaliției vor lua o decizie și luni o vom face publică. Un calendar etapizat, așa cum se întâmplă în sistemul public de pensii. Cred că luni vom avea decizia finală. Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”, a mai spus ministrul Muncii.

Program etapizat și pentru pensiile militare

De asemenea, va exista un proces etapizat și în ceea ce privește reforma pensiilor militare. Cât privește pensiile primarilor, Budăi a menționat că nu sunt încă intrate în plată. „Au fost discuții și în privința acestor aspecte. Se vor vedea în discuții următoare. La fel și ale parlamentarilor. Aceste legi nu vor fi incluse în PNRR”, a afirmat Marius Budăi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre