Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce verdict a dat Poliția pentru moartea lui Sinead O’Connor. Imagini din casa unde a fost găsită artista

Ce verdict a dat Poliția pentru moartea lui Sinead O’Connor. Imagini din casa unde a fost găsită artista
Poliția spune că nu a identificat nimic suspect în apartamentul pentru care artista plătea  3.000 de lire sterline chiria pe lună. Sinead O'Connor s-a mutat aici, în sud-estul Londrei, cu doar câteva săptămâni înainte de moartea sa prematură. Ea a arătat fanilor, entuziasmată, imagini din noua locuință, la scurt timp după mutare

În vârstă de 56 de ani, legenda muzicii irlandeze își anunțase cu emoție mutarea în locuință și își dezvăluise planurile de a „scrie melodii noi” – în timp ce făcea aluzie la un viitor album și la un turneu mondial. Poliția a fost chemată la proprietatea situată între Herne Hill și Brixton, ieri, după ora 11:00. Vedeta a fost declarată moartă la fața locului.

Pe 9 iulie, MailOnline a dezvăluit că Sinead a postat pe rețelele de socializare un clip în care anunța că s-a mutat din nou la Londra și că se simte „foarte fericită să fie acasă”, într-un videoclip filmat în noul ei apartament. Videoclipul de pe rețelele de socializare a fost filmat de cântăreață pentru a dovedi că era contul ei de Twitter și arăta că era în proces de despachetare. Cerându-și scuze pentru dezordine, ea a râs și a numit apartamentul modern o „s***hole” pentru că lucrurile ei erau pste tot.

Dar au existat și glume despre faptul că își punea vaselină pe față pentru a-și îngriji pielea, iar „frumoasele” flori ale soarelui pe care prietenul ei le cumpărase ca dar de casă nouă, stăteau la loc de cinste în bucătăria modernă.

Cântăreața s-a mutat la începutul lunii iulie. Acest apartament spațios are electrocasnice de top, finisaje elegante și un balcon privat cu o priveliște care îți taie respirația, spun proprietarii.

Sinead O’Connor abia se mutase în noua sa locuință

De asemenea, într-un videoclip postat pe Twitter, ea și-a arătat cu mândrie chitara acustică neagră Martin Johnny Cash electro de pe perete și a spus că va scrie cântece noi. Ea a lăsat să se înțeleagă că va lansa un nou album „anul viitor” și „sperăm” că va începe din nou să facă turnee, cu date în Irlanda, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă evocate în 2024 și 2025.

Poliția confirmă că nu s-a găsit nimic suspect în casa artistei

Scotland Yard a confirmat că cântăreața irlandeză, cunoscută mai ales pentru hitul său global din 1990, Nothing Compares 2 U, a murit în capitala britanică miercuri dimineață – la doar câteva săptămâni după ce s-a mutat într-un apartament nou și a vorbit despre scrierea de cântece și despre un turneu în 2024.

Poliția a fost chemată la locuința din zona SE24 din Londra, care acoperă Herne Hill și se află între Brixton și Dulwich. Printre rezidenții notabili din SE24 se numără actorii Mark Rylance, Olivia Colman și James Nesbitt.

Un purtător de cuvânt al poliției metropolitane a declarat: „Poliția a fost chemată miercuri, 26 iulie, la ora 11.18, la o adresă rezidențială din zona SE24, unde a fost raportată o femeie care nu răspunde. Ofițerii s-au deplasat la fața locului. O femeie în vârstă de 56 de ani a fost declarată moartă la fața locului. Rudele apropiate au fost anunțate. Moartea nu este tratată ca fiind suspectă. Se va pregăti un dosar pentru medicul legist”. O examinare post-mortem pentru a confirma cauza morții lui Sinead pare probabilă, deoarece aceasta a murit brusc.

Familia cere „intimitate în aceste momente foarte dificile”

Această veste a fost publicată în timp ce MailOnline a dezvăluit că Sinead a spus pe Facebook că vrea să plece în turneu anul viitor, într-o postare plină de optimism, în urmă cu două săptămâni, declarând: „The b*tch is back”, fanii sperând că fragila vedetă învingea depresia și gândurile suicidare care au urmărit-o atâția ani, mai ales după moartea fiului ei Shane, anul trecut, la vârsta de 17 ani.

Familia, prietenii și fanii au rămas cu inima frântă de moartea ei de ieri. Michael Stipe, solistul trupei REM, Tori Amos și cântărețul irlandez Shane MacGowan se numără printre cei care au adus un omagiu talentului și moștenirii lui Sinead O’Connor. Fanii cântăreței din Irlanda, Marea Britanie și din întreaga lume deplâng moartea ei la vârsta de 56 de ani.

Artista a dezvpluit imagini din apartamentul londonez pe rețelele se socializare

De asemenea, se pune problema averii sale, despre care unii spun că ar putea fi de 4 milioane de lire sterline, dar alții estimează că s-ar fi redus la zero, în ciuda drepturilor de autor pentru cel mai mare hit al ei, Nothing Compares 2 U, scris inițial de Prince. Într-o declarație făcută ieri seară, familia ei a declarat: „Cu mare tristețe anunțăm decesul iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”.

Până în momentul morții sale, muziciana, care și-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat în 2018, când s-a convertit la islam, își petrecea timpul între Roscommon și Londra. O’Connor a avut patru copii, din care trei trăiesc: Jake, 34 de ani, Róisín, 25 de ani, și Yeshua, 15 ani.

Sinead O’Connor a suferit enorm după fiul care s-a sinucis

Sinead a dezvăluit că trăia ca o „creatură nocturnă stingheră” de la sinuciderea fiului ei anul trecut, într-o ultimă postare emoționantă și disperată pe Twitter, cu puțin timp înainte de moartea sa. Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis în ianuarie 2022 după ce a evadat din spital în timp ce se afla sub supraveghere pentru o tentativă de suicid.

Fiul artistei s-a sinucis în timp ce era internat într-un spital pshiatric

„A fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit necondiționat”, declara artista despre fiul ei decedat. Sinéad a postat, de asemenea, o serie de linkuri Spotify către cântece triste, inclusiv unul pe care l-a dedicat „tuturor mamelor copiilor sinucigași”. Ea a postat, de asemenea, link-uri către How Can You Mend A Broken Heart de Al Green, precum și către Here But I’m Gone și No One Knows About A Good Thing de Curtis Mayfield.

A crescut abuzată de mamă și a ajuns la școala de corecție

Născută Sinéad Marie Bernadette O’Connor în Glenageary, Co. Dublin, în decembrie 1966, cântăreața a avut o copilărie dificilă. Unul dintre cei cinci copii ai familiei, O’Connor a vorbit despre faptul că a fost supusă la abuzuri fizice din partea mamei sale, care a murit într-un accident de mașină în 1985. La vârsta de 15 ani, a fost internată într-un azil Magdalene pentru furt din magazine și abandon școlar.

Cu toate acestea, talentele ei muzicale au fost descoperite în timpul internării și a lansat primul ei album apreciat de critici, The Lion And The Cobra, în 1987. Înregistrarea din 1990 a piesei Nothing Compares 2 U a lui Prince i-a adus lui O’Connor mai multe nominalizări la premiile Grammy, iar în 1991 a fost desemnată artista anului de către revista Rolling Stone.

De-a lungul carierei sale a înregistrat zece albume solo, a scris cântece pentru filme și a colaborat cu alți artiști, dar a fost cunoscută și pentru ieșirile sale controversate. În 1990, O’Connor a declarat că va refuza să urce pe scena din New Jersey dacă se va cânta The Star-Spangled Banner. Iar cântăreața, care a vorbit frecvent despre scandalul abuzurilor asupra copiilor din Biserica Catolică, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume doi ani mai târziu, când a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timp ce apărea ca invitată la emisiunea americană Saturday Night Live.

Sinead O’Connor s-a hirotonit preot, apoi a trecut la islam

Ulterior, O’Connor a fost hirotonită preot de către un episcop din partea unui grup catolic independent și a anunțat că vrea să fie cunoscută sub numele de Maica Bernadette Mary. În 2014, ea a dezvăluit că s-a alăturat grupării Sinn Féin și a cerut ca liderul Gerry Adams să se retragă. O’Connor și-a îngrijorat fanii în august 2017, când a postat pe Facebook un videoclip în care vorbea cu lacrimi în ochi despre faptul că se simte „sinucigașă” din cauza problemelor sale de sănătate mintală.

Sinead O’Connor s-a hirotonit preot apoi a trecut la islam

Căsătorită de patru ori, O’Connor a anunțat într-un interviu acordat unei reviste americane în 2000 că este lesbiană și a spus că este bisexuală în interviurile ulterioare din presă. De asemenea, ea a vorbit deschis despre faptul că suferă de probleme de sănătate mintală. În timpul unei apariții la The Oprah Winfrey Show în 2007, O’Connor a dezvăluit că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și că a suferit de gânduri suicidare.

Mama a patru copii i-a spus lui Winfrey că medicația a ajutat-o să își găsească mai mult echilibru. În 2012, O’Connor a anulat un turneu planificat, spunând că medicul ei i-a spus să se odihnească după o „cădere nervoasă foarte gravă”, iar, în noiembrie 2015, ea a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că a luat o supradoză la un hotel din Irlanda. În luna următoare, ea a spus că a fost internată într-un spital pentru o evaluare a sănătății mintale.

Și-a anunțat moartea prematură, apoi a spus că era internată în spital

O’Connor a fost dată dispărută în SUA în mai 2016, când nu s-a mai întors de la o plimbare cu bicicleta în care pornise dimineața devreme, după ce a făcut o serie de postări pe Facebook despre familia ei. În octombrie 2018, ea a anunțat că s-a convertit la islam și și-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat.

În ultimii ani, artista purta vălul islamic, și își schimbase numele

După înmormântarea fiului ei de anul trecut, O’Connor a postat o serie de tweet-uri în care a spus că „am decis să îl urmez pe fiul meu”, dar ulterior și-a cerut scuze și a spus că a fost internată în spital.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre