Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai ieftină variantă pentru vacanța de 1 mai. Cât vă costă un bilet de tren versus un plin de benzină

Cea mai ieftină variantă pentru vacanța de 1 mai. Cât vă costă un bilet de tren versus un plin de benzină
Românii numără zilele până când vor pleca în vacanța „muncitorească” de 1 mai. Iată cu veți ieși mai ieftin.

Tren sau mașina personală? E o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români pentru vacanța de 1 mai care se apropie.

Aveți tot confortul, puteți opri unde și când vreți, dar pentru a pleca cu mașina personală la mare, veți scoate din buzunar în jur de 500 de lei, un plin. Asta fără a pune la socoteală din traficul, care vă scoate din minți. Se pare că cea mai bună variantă rămâne biletul de tren, pentru care veți plăti 65 de lei la clasa a II-a și 100 de lei dacă vreți să vă răsfățați la clasa I.

Trenuri mai multe pentru minivacanța de 1 mai

Un alt motiv pentru care puteți alege trenul ca să vă distrați la mare este faptul că CFR Călători a anunțat că va pune la dispoziția călătorilor între 27 aprilie – 2 mai 2023 mai multe trenuri față de cele existente în prezent.

E vorba de trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. În plus, veți avea la dispoziție și conexiuni rapide din Capitală, pe ruta București Nord-Constanța, la interval de una, două ore.

Procurați-vă bilete din timp

CFR Călători vă recomandă să vă procurați însă biletele din timp și să folosiți toate trenurile puse la dispoziție în graficul zilei. Legitimațiile de călătorie se pot cumpăra fie online, de pe www.cfrcalatori.ro, fie din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery). De asemenea, puteți achiziționa bilete de tren de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete sau agenții de turism.

Reduceri importante

De asemenea, CFR călători oferă și reduceri pentru călători. La biletele dus și întors și cumpărarea cu anticipație veți plăti mai puțin cu 10%. Dacă veți cumpăra bilete de la automatele de vânzare din stații sau online, direct de pe site sau de pe telefon, aveți o reducere de 5%. Elevii vor călători gratuit, iar studenții vor avea reducere de 50% la clasa a II-a.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre