Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai mare pădure de mangrove din lume e pătată cu sânge. Oamenii se așteaptă la nenorociri și mai mari

Cea mai mare pădure de mangrove din lume e pătată cu sânge. Oamenii se așteaptă la nenorociri și mai mari
La granița dintre India și Bangladesh, femeile nu-și mai scot hainele de doliu. Iată cine le-a distrus viețile.

Asistentă neputincioase zi de zi la ce se întâmplă și nu au nici o putere să oprească dezastrul. Iar lacrimile nu se mai opresc…

Cea mai mare pădure de mangrove din lume e pătată cu sânge. Oamenii se așteaptă la nenorociri și mai mari

În inima celei mai mari păduri de mangrove din lume, oamenii abia reușesc să trăiască de pe o zi pe alta. Pentru că în sat nu există locuri de muncă iar banii sunt un vis frumos, bărbații au o singură soluție pentru a-și întreține familia: pescuitul. Până aici, nimic ieșit din comun, doar că aceștia sunt pândiți la fiecare pas de tigrii, unele dintre cele mai înfricoșătoare animale de pe planetă, care le iau viețile.

Văduvele tigrului

Până acum și-au pierdut soții nu mai puțin de 3000 de femei, care au fost numite văduvele tigrului. Una dintre acestea este Shobha Mondal, care susține că atunci când cineva pleacă în junglă, nimeni nu știe dacă se va mai întoarce. „Aceasta este poza soțului meu. Nimeni nu a reușit să-l salveze. Aici toată lumea se teme să meargă la pescuit pentru că foarte mulți oameni sunt atacați. Când cineva pleacă în junglă, nu poți fi niciodată sigur că îl vei mai vedea în viață”, a declarat aceasta cu lacrimi în ochi.

A fost interzis accesul în junglă

Pescarii spun că sunt extrem de atenți pentru că nu știu niciodată de unde apare un tigru, însă sunt obligați să meargă la pescuit pentru a avea cu ce să se hrănească. „Trebuie să ne rugăm la zei să nu ni se întâmple nimic, dar pentru a supraviețui, nu avem altă soluție decât să venim aici să pescuim”, afirmă aceștia.

Bărbații au trecut și pentru decizia autorităților, care pentru a preveni atacurile nemiloaselor animale, au interzis accesul în junglă și au împrejmuit totul cu garduri. Din nefericire, situația e posibil să devină și mai gravă. Apele au început să crească, iar tigrii să se apropie cât mai mult de locuințele oamenilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre