Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai rea veste pentru fumători. Va fi stare de șoc la aflarea prețului unui pachet de țigări

Cea mai rea veste pentru fumători. Va fi stare de șoc la aflarea prețului unui pachet de țigări
De parcă n-ar fi de ajuns cât de scumpe sunt toate, fumătorii vor trebui să scoată mult mai mulți bani din buzunar.

BAT, liderul pieței de țigări din România din punct de vedere al volumelor comercializate, a declarat că pachetul de țigări se va scumpi începând din data de 3 iulie cu până la 1 leu, anunță Economedia.

Cât vor costa țigările începând cu 3 iulie

Este cea mai mare scumpire la țigări care a fost până acum în România, în general prețul acestora mărindu-se cu 50 de bani la un pachet.

În consecință, un pachet de Kent Blue se va cumpăra cu 25,5 lei, un Pall Mall albastru va costa 24,5 lei, pentru Rothmans Blue veți plăti 25,5 de lei pachetul, Vogue 26,5 de lei iar pentru Viceroy Red veți scoate din buzunar 24 lei.

Cele mai scumpe vor fi Dunhill Blue și Black, un pachet costând 30 de lei.

Până în acest moment, Philip Morris și JTI nu au anunțat scumpiri, dar acest lucru se va întâmpla curând. BAT, care are aproximativ 50% din piață, a scumpit țigările și pe 1 aprilie 2023, dar și pe 29 decembrie anul trecut.

În martie, Ministerul Finanțelor a publicat nivelul noii accize pentru țigarete

Ministerul Finanțelor a anunțat cu câteva luni în urmă că între 1 august 2022 – 31 martie, acciza este 459,386 lei/1.000 ţigarete, dar aceasta va crește. Potrivit money.ro, țigările s-au scumpit de la 1 aprilie cu 0,3-0,5 lei/pachet, după ce acciza a fost majorată de la 81,78 euro/1.000 tigarete la 84,37 euro/1.000 țigarete. Și anul trecut, țigările s-au scumpit cu un leu pentru fiecare pachet. Iar în ultimii zece ani prețul unui pachet de țigări s-a dublat, ajungând de la 11 lei la 21 de lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre