Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai tare băutură răcoritoare a verii, cu proprietăți antiinflamatorii. Rețeta e un adevărat medicament

Cea mai tare băutură răcoritoare a verii, cu proprietăți antiinflamatorii. Rețeta e un adevărat medicament
Nu e limonadă, dar pentru a o pregăti folosiți aceleași ingrediente. Adăugând și ghimbir, veți obține cea mai tare băutură a verii. Iată rețeta fantastică!

Combinați ghimbir cu lămâie și mentă și veți obține cea mai gustoasă băutură a verii, cu proprietăți antiinflamatorii și digestive. Rețeta e simplă și mai ales delicioasă.

Ingredientele necesare

Pentru a obține o asemenea băutură-medicament, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 l apă, 1-2 lămâi, 5 cm de rădăcină de ghimbir, mai mult sau mai puțin, după preferință, câteva frunze de mentă proapătă, 1 portocală, opțional, 1 lingură cu miere.

Mod de preparare

Băutură cu lămâie și ghimbir, o minunăție pentru vară

Dați ghimbirul pe răzătoare, pentru a vă bucura și mai mult de sustanțele sale. Radeți și coaja de lămâie, cea de portocală  și apoi stoarceți bine. Luați un vas de sticlă și puneți întâi frunzele de mentă, apoi coaja de lămâie. Striviți bine de pereții vasului și adăugați și coaja de portocală. Adăugați apoi ghimbirul ras, sucul de lămâie și portocală.

Peste această compoziție turnați 200 ml apă caldă. Lăsați vasul acoperit circa 10 minute, apoi se completează cu apă până la un litru. Cine dorește, poate pune și apă minerală. Filtrați și turnați într-o sticlă, apoi depozitați la frigider.

Beneficiile ghimbirului asupra sănătății

Cea mai tare băutură a verii. Conține ghimbir

Ghimbirul are o lungă istorie de utilizare în diferite forme de medicină tradițională și alternativă. Acesta a fost folosit pentru a ajuta la digestie, pentru a reduce greața și pentru a combate gripa și răceleala comune. Parfumul și aroma unice ale ghimbirului provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.

Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir. Acesta este responsabil pentru multe dintre proprietățile medicinale ale ghimbirului. Are efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice, conform cercetăriiTrusted Source. De exemplu, poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care rezultă din prezența a prea mulți radicali liberi în organism.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre