Simona Ionescu / Redactor Șef

Beneficiile necunoscute ale apei de orz. Băutură magică pentru infecțiile tractului urinar

Beneficiile necunoscute ale apei de orz. Băutură magică pentru infecțiile tractului urinar
Consumă o mulțime de suplimente nutritive, dar fitoterapeuții spun că cel mai bine ar fi să ne concentrăm pe sursele naturale de nutrienți. Un aliment extraordinar care are beneficii extraordinare asupra organismului este apa de orz.

Orzul este o cereală extrem de versatilă, dar sunt puțini cei care cât de bună este apa de orz este pentru organism. Iată beneficiile.

Cum se face apa de orz

Grecii antici foloseau kykeon, o băutură făcută din apă, orz și substanțe naturale. Versiunea indiană a apei de orz este cunoscută sub numele de „sattu” este extrem de populară în Punjab. Este bogată în diverse substanțe nutritive care ajută la eliminarea tuturor toxinelor din organism, îmbunătățind metabolismul.

Iată că și românii au descoperit beneficiile acestei licori. Pentru a pregăti apa de orz, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu orz, 7-8 căni cu apă, sucul unei lămâi, 1 lingură cu miere (opțional), baton de scorțișoară, rădăcină de ghimbir.

Mod de preparare

Fierbeți apa împreună cu orzul, un baton de scorțișoară și ghimbir. Lăsați oala să fiarbă la foc mic cel puțin 30 de minute, apoi preparatul se strecoară. Pentru un plus de gust și aromă, puneți și miere și sucul unei lămâi. Puteți aromatiza și cu coajă de lămâie. Apa de orz conține vitamine B, mangan, seleniu, fosfor, fier, calciu, zinc, fibre, antioxidanți.

Sursă bogată de fier

Apa de orz poate un ajutor prețios celor care suferă de anemie și oboseală. Întrucât orzul este o sursă bogată de fibre alimentare, apa de orz vă poate menține metabolismul echilibrat.

Apa de orz vă ajută să slăbiți și să scăpați de infecțiile urinare

De asemenea, poate fi de ajutor persoanelor care vor să țină cură de slăbire, pentru că reduce pofta de mâncare. De asemenea, apa de orz stimulează și metabolismul grăsimilor. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că un consum de apă de orz pentru o perioadă îndelungată poate contribui la reducerea șanselor de a contracta sau de a dezvolta și boli cardiovasculare.

Excelentă pentru infecția tractului urinar

Apa de orz este o băutură magică pentru infecțiile tractului urinar. Funcționează ca un diuretic care elimină toxinele din organism. Apa de orz este o soluție excelentă și pentru pietrele la rinichi și chisturi. Această băutură este recomandată la copii și adulți, zilnic, până când infecția urinară dispare. Și tot apa de orz este cea care ajută doamnelor care au cistită sau anexită.

Îmbunătățește digestia

Apa de orz este o băutură cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca remediu popular sau preventiv pentru problemele stomacale și intestinale. Conform Ayurveda, este considerată un tonic digestiv care ajută la facilitarea procesului de digestie. Toate beneficiile pentru sănătatea digestivă se datorează cantității mari de fibre conținute.

Apa de orz ajută, de asemenea, la uciderea unei anumite bacterii dăunătoare cunoscute sub numele de Bacteroides prezente în stomac. În cazuri grave, aceste Bacteroides pot afecta chiar și alte organe ale corpului.

Apa de orz ține glicemia la distanță

Poate reduce glicemia

Apa de orz ajută la stimularea creșterii bacteriilor intestinale-prevotella, despre care s-a demonstrat că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge timp de până la 11-14 ore. Consumul de apă de orz neîndulcită vă poate oferi beneficiul de reduce glicemia, datorită antioxidanților conținuți. Antioxidanții și fibrele prezente abia ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Binefacere pentru piele

Cine consumă apă de orz va simți beneficii și pentru piele. Dă strălucire feței și o face mai tânără și mai sănătoasă. Apa de orz conține, de asemenea, un compus numit azelaic care poate ajuta la tratarea acneei ușoare până la moderate. Are efecte anti-îmbătrânire și ajută la combaterea radicalilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre