Istoria povestește că undeva, în jurul secolului al III-lea, ceaiul a devenit o băutură zilnică și a început cultivarea acestuia. Iată cele mai bune ceaiuri care stopează căderea părului.
Ați încercat până acum toate soluțiile pentru a scăpa de căderea părului, dar nici una nu v-a satisfăcut? Ar fi momentul să apelați la remediile naturale și să încercați câteva rețete cu ceai. Ceaiurile nu doar că vă protejează rinichii, ficatul și vă pielea să strălucească, dar intervin și la nivel celular. Pe de altă parte, activează celulele de la baza foliculilor de păr și astfel podoaba capilară se regenerează, iar firele nu mai cad.
În top se află ceaiul de urzică
De ce în copilărie bunicile ne spălau părul cu apa rămasă în urma fierberii urzicilor? Pentru că aceasta conține o bogăție de vitamine A, C, K, D dar și vitaminele din complexul B. Din urzici puteți face însă și ceai, care se consumă pentru a opri căderea părului. Ceaiul de urzică este foarte bun și dacă este folosit în loc de balsam.
Ceaiul de coada calului
Pentru un păr strălucitor, care nu se încurcă, nu se rupe și îngroașă firul de păr, apelați la ajutorul ceaiului de coada calului, recomandat și pentru persoanele care au nisip la rinichi. Pentru ca efectul să fie maxim, e indicat să puneți în ceaiul de coada calului două picături de ulei de lavandă și cu această licoare să masați scalpul. Efectul este extraordinar.
Ceaiul verde previne erodarea foliculilor
Obțineți un păr lung și mătăsos folosindu-vă de ceaiul verde, care are rolul de a preveni erodarea foliculilor. Pentru ca podoaba capilară să arate cu adevărat spectaculos, e bine ca ultima apă, după clătire să fie cu ceai verde.
Ceaiul de rozmarin, un prieten care nu lasă la greu
Nu în ultimul rând, pentru a furniza nutrienți esențiali pentru foliculii de păr dar și pentru a stimula circulația sângelui la nivelul scalpului, folosiți ceaiul de rozmarin. În plus, veți constata că nu vor mai apare nici fire de păr albe, dacă îl veți utiliza pentru a vă clăti părul o perioadă lungă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook