Secretele celor mai bune ceaiuri reci, care vă aduc un plus de energie pe caniculă

Secretele celor mai bune ceaiuri reci, care vă aduc un plus de energie pe caniculă
În perioadele de vară specialiștii recomandă o hidratare cât mai bună. Pe lângă apa plată și apa minerală, ceaiul rece este o adevărată binefacere.

Indiferent că sunteți în concediu sau acasă, ceaiul rece vă dă o stare de bine și vă dă doza de energie de care aveți nevoie.

Ceai rece cu căpșuni

Ingredientele necesare pentru un minunat ceai de căpșuni sunt 1 litru de ceai, în funcție de preferințe, 3 linguri cu miere, zeama unei lămâi. Pentru început puneți căpșunile în blender, mixați bine, apoi strecurați piureul obținut. Amestecați produsul obținut cu ceai, miere și zeama de lămâie. Turnați totul într-un pahar înalt și adăugați căpșuni tăiate cum doriți și cuburi de gheață.

Ceai rece cu pepene roșu

Excelent pentru această perioadă este și ceaiul cu suc de mere. Faceți un ceai negru și adăugați o lingură cu miere. Amestecați bine până când aceasta se dizolvă, apoi puneți o cană cu suc de mere și câteva cuburi de gheață. Pentru a pregăti un delicios ceai rece cu pepene roșu, aveți nevoie să pregătiți un ceai negru, pe care să-l lăsați apoi la răcit.

Tăiați o bucată de pepene verde în cubulețe, scoateți semințele. Puneți pepenele în blender, alături de apă, două linguri cu suc de lămâie, o lingură cu zahăr, puțină mentă și gheață măcinată. Mixați totul bine, iar produsul obținut se amestecă cu ceaiul negru. Se servește alături de câteva bucățele de pepene și cubulețe de gheață. Pentru un plus de savoare, adăugați puțină mentă.

O binefacere pentru vară!

Ceai rece cu pepene galben

Dacă nu ați gustat până acum un ceai rece cu pepene galben, trebuie să o încercați imediat, pentru că e un deliciu. Puneți apă la foc, apoi adăugați cinci pliculețe cu ceai verde. Lăsați să dea în clocot, acoperiți cu un capac și mai lăsați cinci minute la infuzat, apoi scoateți plicurile cu ceai.

Tăiați 700 g de pepene galben în bucăți și puneți pe foc alături de o cană cu apă, 75 g de zahăr și 250 g frunze de mentă. Lasă pe foc până dă în clocot, faceți focul mic și mai lăsați să fiarbă zece minute. Compoziția obținută se va turna peste ceaiul verde și se va introduce la frigider pentru două ore. Strecurați băutura și adăugați frunze de mentă și cuburi de gheață. Veți face față oricăror provocări!

O minune de ceai…

Ceai rece cu ananas, lămâie și portocală

Pentru seri minunate alături de prieteni, alegeți și ceaiul rece cu ananas, lămâie și portocală. Puneți la foc trei căni cu apă, alături de două batoane de scorțișoară. După zece minute adăugați ceaiul verde pregătit în prealabil. Lăsați totul la infuzat pentru zece minute.

Strecurați, puneți într-un vas mai mare și adăugați ½ litru suc de ananas, ½ litru suc de portocale și ¼ litru suc de lămâie. Pentru un gust mai bun, puteți pune și miere. Lăsați în frigider un sfert de oră și serviți alături de cuburi de gheață.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre