Înghețată de pepene galben

Înghețată de pepene galben
Pepenele galben este sărac în calorii, dar este o sursă excelentă de proteine, fibre, acizi graşi esenţiali Omega-3, precum şi vitamine A, B, C şi K, dar şi potasiu, magneziu, cupru şi zinc. Îl puteți folosi cu succes și în prepararea de înghețată.

Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această înghețată de pepene galben, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni. Puteți combina rețeta de Înghețata de pepene galben cu aceste Trei rețete de înghețată simple și delicioase, cu care te poți delecta întreaga vară.

Ingrediente pentru înghețată de pepene galben

1 kg pepene galben de tip banană

300 g lapte condensat

zeama de la 1 lămâie

200 ml frișcă lichidă

topping de lămâie pentru servit

napolitane, pentru decor

căpșuni, pentru decor

Mod de preparare înghețată de pepene galben

Curățăm pepenele și îl tăiem în cuburi pe care le stropim cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida și pentru a li se intensifica culoarea. Mixăm frișca lichidă până devine doar ușor fermă. Punem în recipientul unui blender pepenele galben și laptele condensat. Blendăm ingredientele până se transformă într-o pastă uniformă și cremoasă. Adăugăm, apoi, 150 g frișca ușor mixată și din nou blendăm până la omogenizare, mărind treptat viteza.

Transferăm compoziția de înghețată în caserole cu capac și le dăm la congelator până când înghețata este perfectă pentru a fi servită, aproximativ 4-5 ore. Amestecăm înghețata din 30 în 30 de minute, de trei ori. Trebuie amestecat în ea pentru a nu se forma acele cristale de gheață.

Înainte de servire, scoatem caserolele din frigider și le lăsăm 15 minute la temperatura camerei, pentru a se dezgheța ușor și a putea porționa înghețata. Servim înghețata de pepene galben decorată cu restul de frișcă rămasă, cu un topping de lămâie pentru un plus de gust dar și contrast de culoare, napolitane, căpșuni, sau ce ne poftește inima.

Sursa: Chefi la cuțite

Cine este Bianca, femeia care l-a înlocuit pe Johnny Depp în patul fostei soții, Amber Herad

Recomandarile noastre