Simona Ionescu / Redactor Șef

Apa din coji de ouă vă ajută să aveți oase puternice. Iată rețeta care face minuni

Apa din coji de ouă vă ajută să aveți oase puternice. Iată rețeta care face minuni
Bogate în calciu și minerale, cojile de ouă fac minuni pentru organism. Pentru a avea oase puternice, a scăpa de durerile de oase, articulare și inflamații, este ideală apa din coji de ouă.

S-a constatat că apa din coji de ouă este benefică pentru prevenirea și ameliorarea artritei. Ajută la oase puternice, reduce inflamațiile și vă scapă de durerile articulare.

Folosiți ouă proaspete de la găini de curte

Pentru a pregăti apă din coji de ouă, e indicat să folosiți ouă proaspete de țară. Spălați opt ouă pentru a scăpa de eventualele reziduuri folosind puțină apă caldă și frecând ușor cu degetele. Aveți grijă să îndepărtați albușul de ou rămas, dar păstrați membrana din coaja de ou. Se pun cojile într-un borcan și se folosește o lingură pentru a le zdrobi cât mai bine. Acoperiți cu patru căni cu apă clocotită. Puteți adăuga și o linguriță cu oțet sau suc de lămâie.

Atenție! Nu luați acest produs în doze mari

Lăsați să se răcească. Strecurați bine printr-o sită și aruncați cojile de ouă. Păstrați apa în frigider. Turnați o lingură într-un pahar cu apă și consumați. Acest preparat se poate adăuga și în smoothie-uri, ceaiuri cu gheață, lapte, suc. O combinație gustoasă este să combinați apă plată cu apa de coajă de ou, aloe vera și sirop de soc.

Apa de coajă de ou face minuni pentru organism. Sursă foto: theelliotthomestead.com

Atenție! Ca în cazul tuturor suplimentelor de calciu, este important să nu luați prea mult deodată. Organismul este capabil să absoarbă calciul doar în doze mici. Dacă nu vreți să folosiți apa din coji de ouă, puteți simplu să lăsați cojile să se usuce foarte bine, apoi să le măcinați cu râșnița de cafea și să le combinați cu produsele alimentare.

Norvegienii macină coji de ouă cu boabe de cafea

Cojile de ouă sunt folosite de ani buni de norvegieni. Aceștia le macină împreună cu boabele de cafea și-și prepară o licoare minunată dimineața. Un plus de calciu pentru ziua respectivă, în plus cafeaua va avea un gust mai plăcut.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre