Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai la modă oraș din Indonezia: Bandung, „Parisul din Java”

Cel mai la modă oraș din Indonezia: Bandung, „Parisul din Java”
Situat la o altitudine de 768 de metri deasupra nivelului mării, Bandung este o escapadă perfectă pentru turiști în orice moment al anului. Numit și „Parisul din Java” încă din perioada colonială, Bandung rămâne cel mai la modă oraș din Indonezia.

Oraș vibrant și încântător, Bandung este cunoscut ca și „Parisul din Java”, poreclă dată acestui loc în perioada colonială olandeză. Dar i se spune și Orașul florilor, pentru că are cea mai mare varietate de copaci și flori din Indonezia.

În cel mai la modă oraș din Indonezia, al treilea ca mărime, trăiesc frumos peste 2,5 milioane de locuitori, într-un amestec de modernitate și tradiție. De la plantațiile de ceai care îți taie răsuflarea până la cartierele comerciale pline de viață, există ceva de explorat și experimentat pentru toată lumea în acest oraș fermecător. Bandung este renumit pentru arhitectura sa art deco și cultura vibrantă, fiind considerat cel mai important centru educațional din Indonezia, care atrage studenți din întreagă țară.

Renumit pentru mâncarea sa stradală

Se spune că nu există turist care să nu fie fascinat de mâncarea din Bandung, de la deliciosul și savurosul „sate” la deliciosul „nasi timbel”. Și sunt doar câteva dintre deliciile culinare care-i așteaptă pe cei care ajung în acel loc fascinant. Destinație populară pentru cumpărături, orașul are multe centre comerciale de unde turiștii își pot achiziționa produse extraordinare.

Lacul vulcanic Kawah Putih

Kawah Putih, un lac vulcanic antic

Un loc interesant în Bantung este Kawah Putih, un lac vulcanic mare situat în rămășițele unui crater al Muntelui Patuha. Natura acidă a lacului îi conferă acestuia culoarea sa caracteristică izbitoare. Ca urmare a activității vulcanice care se desfășoară sub suprafața craterului, din lac par că sunt suflate în mod regulat pene de nori albi.

Pentru a vizita Kawah Putih, vizitatorii trebuie să ajungă la un punct de coborâre situat la cinci kilometri sub locul craterului, de unde pot fi cumpărate bilete. Este recomandabil să vă aduceți cu voi o mască de protecție deoarece craterul scoate nori de gaz sulfuros.

Una dintre cele mai frumoase minuni arhitecturale

Unul dintre vestigiile amestecului cultural dintre olandezi și Indonezia, Gedung Sate este o minune arhitecturală din Bandung. Un punct de reper iconic în Bandung, zona din jurul Gedung Sate este renumită pentru varietatea de satay, celebrele frigărui gustoase. Gedung Sate servește în prezent drept reședință a guvernatorului provincial din Bandung.

Gedung Sate, o minune arhitecturală a Indoneziei

De asemenea, adăpostește un muzeu care prezintă aspecte ale bogatei diversități culturale din Bandung. O clădire emblematică a orașului Bandung, este cu adevărat reprezentativă pentru istoria Indoneziei.

Angklung, patrimoniu cultural imaterial de către UNESCO

Nu în ultimul rând, orașul este renumit pentru muzica sa tradițională „angklung”. Este vorba despre un instrument muzical tradițional făcut din bambus și recunoscut ca patrimoniu cultural imaterial de către UNESCO. Amestecul unic de arhitectură modernă și tradițională din oraș îl face un decor ideal pentru diverse producții. De aceea, Bandung este folosit ca locație pentru filme și emisiuni TV indoneziene. Paradis al iubitorilor de cafea, orașul găzduiește numeroase cafenele, care oferă o mare varietate de amestecuri de cafea locale și internaționale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre