Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai negru scenariu pentru Simona Halep, după audierea de la Londra. Campioana noastră, executată în tenis?

Cel mai negru scenariu pentru Simona Halep, după audierea de la Londra. Campioana noastră, executată în tenis?
De nouă luni, Simona Halep trăiește un coșmar după ce a fost suspendată provizoriu în urma faptului că a fost depistată pozitiv cu substanța Roxadustat în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022.

După audierea de la tribunalul independent Sport Resolutions din Londra, toată lumea se așteaptă ca sportiva să primească o suspendare de un, din care să se scadă ultimele luni. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci în toamnă ar putea fi pe teren.

Verdictul va fi comunicat în cel mult zece zile, iar până atunci Simona Halep este extrem de încordată. Există însă și un scenariu grav și anume ca Simona să primească opt ani de suspendare. George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, exclude varianta ca Simona să aibă parte de o asemenea „nenorocire”.

„Ar fi ceva dus la extrem opt ani. Opt ani în cazul în care ai fi găsit kilograme de substanțe dopante în organismul cuiva. Din punctul meu de vedere, cu siguranță îi vor da minimum un an”, a spus George Cosac, potrivit Sport.ro.

„Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile”

Gabriela Andreiașu, directorul Agenției Anti-Doping, a povestit cum a decurs procesul Simonei Halep și spune că fiecare parte a avut posibilitatea să spună tot ce are pe suflet, să aducă dovezi și martori.  „Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi.

Simona Halep așteaptă verdictul judecătorilor

Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi. Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

„Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism”

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.

Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar. Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”, a spus Gabriela Andreiașu, la Euronews.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre