Diamantele acoperă întregul ceainic, iar în centru se află un rubin de 6,67 karate. Acest ceainic rar, cu mâner de fildeș este creația bijutierului italian Fulvio Scavia.
Se crede că ceainicele, ca și ceaiul, își au originea în China antică. Cele mai vechi ceainice erau probabil simple recipiente din lut sau ceramică folosite pentru a infuza și a turna ceaiul.
De-a lungul anilor, ceainicele au suferit mai multe transformări. Veți fi surprinși să aflați că cel mai scump ceainic din lume cu mâner din fildeș a fost proiectat de un bărbat de origine indiană.
Ceainicul a fost botezat „The Egoist”
În 2016, un ceainic acoperit cu diamante și rubine a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai valoros ceainic la nivel global de către Guinness World Records. Denumit „The Egoist”, ceainicul a fost comandat de N Sethia Foundation, o fundație caritabilă din Marea Britanie înființată de Nirmal Sethia, un om de afaceri bogat de origine indiană.
Ceainicul a fost proiectat de Sethia însuși, realizat de bijutierul italian Fulvio Scavia și sponsorizat de compania lui Sethia, Newby Teas. Se pare că Sethia a proiectat ceainicul pentru a sensibiliza publicul cu privire la importanța culturală a ceaiului.
Ceainicul valorează 3 milioane de dolari
Confecționat din aur galben de 18 carate, ceainicul este împodobit cu 1.658 de diamante și 386 de rubine autentice thailandeze și birmaneze.
De asemenea, prezintă un rubin considerabil de 6,67 carate plasat în centru, iar mânerul ceainicului este realizat din fildeș de mamut fosilizat. „Fildeșul este un mediu complicat pentru început, dar tratarea materialelor din Epoca de Gheață implică mult mai multă delicatețe și grijă”, scrie site-ul Guinness. Extraordinarul ceainic are o valoare de 3.000.000 de dolar.
„Este un ceainic pentru o singură persoană”
„Am proiectat ceainicul Egoist pentru a crește gradul de conștientizare la nivel global cu privire la importanța istorică și culturală a ceaiului, o răcoritoare magică care a durat peste milenii și face parte din țesătura civilizațiilor, de la Dinastia Tang până în epoca modernă.
Acesta este un ceainic doar pentru o singură persoană, de aceea se numește Egoist”, a declarat Nirmal Sethia pentru The Jewellery Editor în 2016, potrivit Financial Express. Sethia are în acest moment cea mai mare colecție de ceaiuri din lume. Denumită Chitra, în memoria dragii sale soții, colecția însumează 2.000 de obiecte.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook