Simona Ionescu / Redactor Șef

Incident tulburător în „cel mai sfânt loc din lume”. Un român, implicat în gestul abominabil

Incident tulburător în „cel mai sfânt loc din lume”. Un român, implicat în gestul abominabil
S-au îmbătat și s-au certat. Un călugăr român a lovit un coleg din Belarus la Mănăstirea Hilandara din Muntele Athos.

Scandal la Muntele Athos. Un călugăr român în vârstă de 35 de ani a fost acuzat de vătămare corporală, după ce l-a lovit pe un monah de 52 de ani cu mâinile și picioarele, precum și o sticlă de plastic, relatează televiziunea elenă ERT news. Incidentul s-a petrecut duminică seară la Mănăstirea Sârbă Hilandar, parte a comunității monahale din Muntele Athos din nordul Greciei. Până în acest moment nu se știe de ce a pornit cearta, dar se pare că cei doi ar fi băut.

Victima a fost transferată la Spitalul Poligiros

Călugărul a fost dus inițial la Centrul de Sănătate Karion, unde i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost transferat la Spitalul Poligiros, unde este tratat în continuare pentru răni la nivelul feței. Inculpatul a fost adus în fața procurorului și acuzat de vătămare corporală gravă. Fața bisericească a trimisă în fața instanțe. Surprinzător, călugărul care a fost bătut nu a vrut să depună plângere.

Mănăstirea Hilandar

Mănăstirea Hilandar e veche de peste o mie de ani

Hilandar este o mănăstire ortodoxă sârbă de bărbați care există de peste o mie de ani. Lăcașul a fost ridicat la inițiativa Sfântului Sava, care a devenit călugăr pe Muntele Athos în 1191 și este  situată în partea de nord a Muntelui Athos, în peninsula Halkidiki, în nordul Greciei.

Un alt bărbat a fost împușcat de un călugăr

Nu cu mult timp în urmă, un alt incident a avut loc tot la Muntele Athos, când un bărbat a ajuns la spitalul din Halkidiki după ce a fost împușcat de un călugăr. Românul, care este muncitor calificat, se pare că a fost confundat de călugăr cu o pisică. Victima a mărturisit că preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el, cu condiția să țină secret ce s-a întâmplat, dar l-ar fi lăsat în spital.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre