Nimic nu se compară cu plăcerea de a viziona un film bun de Crăciun, alături de o cană cu ciocolată caldă sau ceai cu scorțișoară. Și aveți ce revedea!
Din topul celor mai bune filme de Crăciun fac parte celebrele pelicule „Home Alone”, „The Santa Clause”, „Die Hard” și „Love Actually”.
Pentru a vă ajuta să alegeți filmul perfect pentru a intra în spiritul sărbătorilor, FEMAIL a consultat IMDb pentru a vedea care sunt cele mai populare filme de Crăciun. Cel mai vechi film care face parte din această listă a fost lansat în 1988 și este vorba despre o peliculă pe care unii cârcotași n-ar considera-o potrivită pentru perioada sărbătorilor.
The Polar Express (2004)
Filmul de animație regizat de Robert Zemeckis a devenit o piesă de bază de Crăciun pentru iubitorii de filme, de când a fost lansat în 2004. În această peliculă în care Tom Hanks a primit un loc de frunte pentru că și-a împrumutat vocea, se bazează pe cartea cu imagini fantastice pentru copii cu același nume, scrisă de Chris Van Allsburg. Aceasta spune povestea unui băiețel care pornește într-o călătorie incredibilă cu trenul spre Polul Nord și aventurile sale pe drum.
Singur acasă 2: Pierdut în New York (1992)
Filmul este o bucurie pentru cei care sunt fani ai filmului original. Îi întâlnim din nou pe Kevin McCallister (Macaulay Culkin) și familia sa în perioada sărbătorilor, dar de data aceasta totul se petrece în New York. Dușmanii săi jurați, spărgătorii neîndemânatici Marv și Harry, s-au întors și sunt hotărâți să se răzbune pe copilul precoce.
De data aceasta Kevin trebuie să se lupte cu duo-ul de infractori cu ajutorul capcanelor sale elaborate – și uneori violente. Fostul președinte și apoi proprietar al hotelului The Plaza, Donald Trump, face și el o scurtă apariție în film, dându-i indicații lui Kevin în hol.
Die Hard (1988)
Chiar dacă au existat cârcotași care au spus că Die Hard nu este un film festiv, susținătorii declară că subiectul se desfășoară în timpul unei petreceri de sărbători la birou. Terry Terrones de la The Denver Gazette a realizat un sondaj pe Twitter în 2018 și 79% dintre cele 100 de persoane care au votat au fost de acord că filmul condus de Bruce Willis este un film de Crăciun.
Alte motive enumerate de scriitor pentru care merită această categorisire au fost faptul că pe coloana sonoră se regăsesc în mare măsură hituri de Crăciun și că a fost vizionat de 1,3 milioane de persoane în ajunul Crăciunului din 2016.
Santa Clause (1994)
Tim Allen joacă rolul lui Scott Calvin, un om obișnuit care îi ia locul lui Kris Kringle după ce acesta cade de pe un acoperiș. Filmul are un rating Certified Fresh pe Rotten Tomatoes, cu un scor de 73% din partea criticilor, dar ratingul publicului este de 66%. „Acesta este debutul cinematografic al lui Allen și este ușor de înțeles de ce spectacolul său este un succes de audiență.
Umorul său are o calitate fără efort, dar are și o urgență tăcută”, a declarat Jeff Shannon, de la Seattle Times. Cel mai bine filmul a fost prezentat de un telespectator. „Acest film este atât de nostalgic și magic. Sezonul de Crăciun nu este la fel fără să ne uităm la acest film. Când eram copil, acest film este cel care mi-a creat imaginea Polului Nord. Personajele sunt atât de adorabile și are un final grozav!”, a spus acesta.
The Grinch (2018)
Pelicula The Grinch, filmul de animație, bazat pe populara carte a lui Dr. Seuss îi are pe Benedict Cumberbatch, Rashida Jones și Pharrell Williams care își împrumută vocile pentru producție. Este urmărit Grinch cu părul verde, a cărui misiune principală este să ruineze Crăciunul pentru locuitorii din Whoville. Un părinte a scris despre cum a fost „un succes pentru familia noastră”.
„Nu prea îmi plac celelalte versiuni ale lui Grinch, dar aceasta a fost grozavă pentru copilul nostru de aproape trei ani. A fost amuzant, Grinch nu arăta atât de înfricoșător și este mult mai drăguț cu câinele său pe tot parcursul (ceea ce era important pentru mine). Rareori ne abatem de la filmele Disney, dar acesta a fost un succes pentru familia noastră!”, a scris spectatorul, acordându-i cinci stele.
Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)
Pe locul al cincilea în topul filmelor de sărbători se află „Cum a furat Grinch Crăciunul”, bazat pe cartea pentru copii care a captivat imaginația a generații întregi. Jim Carrey este în rolul lui Grinch, iar Taylor Momsen, cunoscută pentru „Gossip Girl”, în rolul lui Cindy Lou. „Unul dintre filmele mele preferate de Crăciun din toate timpurile.
Sincer șocat că are recenzii atât de amestecate. Iubesc acest film până în ziua de azi. Grinch cel morocănos învață cum să iubească. Este un clasic”, a scris un spectator. Un alt spectator l-a descris pur și simplu ca fiind o „capodoperă cinematografică absolută”. Alt iubitor de filme de Crăciun susține că este „unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. Este nesfârșit de amuzant și ultra-revizuibil”.
Elf (2003)
Acesta este un alt film de Crăciun cu un geniu al comediei, Will Ferrell în rolul spiridușului Buddy. Acesta a fost crescut ca un elf la Polul Nord, deși este om, dar află că tatăl său biologic (James Caan) locuiește în New York City. El pornește apoi într-o călătorie de auto descoperire pentru a-și da seama cine este cu adevărat, încercând în același timp să învețe capcanele lumii reale.
Filmul are un scor Certified Fresh de 86% pe Rotten Tomatoes și un rating de 79% din partea publicului. Așa că nu este de mirare că spectatorii îi dau o tură în fiecare sezon de vacanță. „Unul dintre cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile! Atât de amuzant și un film care trebuie neapărat văzut în fiecare an!”, a scris un fan al peliculei.
„Acesta este regele definitiv al filmelor de Crăciun. Obișnuia să atribuie asta vechilor clasici, dar nu mai este. Nu ne putem sătura de acest film nici după 20 de ani. Este perfecțiunea Crăciunului”, a apreciat un alt iubitor al peliculelor de sărbători.
National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)
Având-o în rol principal și pe Beverly D’Angelo, National Lampoon’s Christmas Vacation urmărește suișurile și coborâșurile familiei Griswold în căutarea unui sezon de sărbători perfect. Dar nu totul merge conform planului și, în curând, sărbătorile lor festive sunt aruncate într-un haos total.
Filmul are un scor de 70% din partea criticilor pe Rotten Tomatoes și un rating de 86% din partea publicului. „Familia extinsă nu a adăugat prea multe la acest film, de asemenea, dar, în general, a oferit câteva râsete bune în ceea ce este un film clasic de Crăciun de familie”, a declarat un recenzent de trei stele și jumătate. „Un film de Crăciun care trebuie neapărat văzut. Întreaga distribuție este pur și simplu fantastică”, a scris un fan de cinci stele.
Love Actually (2003)
Love Actually rămâne un clasic de Crăciun la care oamenii continuă să revină. Distribuția de ansamblu este suficientă pentru a-i readuce pe spectatori, Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Nighy și Rowan Atkinson jucând în acest film. Filmul urmărește povestea a opt cupluri diferite care își trăiesc viața amoroasă în Londra în timpul sărbătorilor.
Scris și regizat de Richard Curtis, creierul din spatele filmelor „Patru nunți și o înmormântare”, „Notting Hill” și „Mr. Bean”, filmul împletește cumva aceste povești suficient de bine pentru ca publicul să se bucure de ele de nenumărate ori.
Singur acasă (1990)
Este filmul de Crăciun suprem, care surprinde magia sezonului festiv și nostalgia copilăriei. Un tânăr Macaulay strălucește în acest film, în rolul lui Kevin McCallister, care este lăsat singur acasă de familia sa în timpul sărbătorilor. Curând, doi hoți se prind de statutul său de singuratic și decid să-i jefuiască casa, dar puștiul isteț are câteva trucuri în mânecă pentru a-i descuraja să-și ducă la bun sfârșit crima.
Acest film l-a făcut pe Macaulay un nume cunoscut în toată lumea și i-a avut în rolurile principale pe Catherine O’Hara, în rolul mamei sale în suferință, Kate, și pe John Heard, în rolul tatălui său, Peter.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook