Simona Ionescu / Redactor Șef

Fuego a decis: Adio „Împodobește, mamă, bradul!”, căci are alte 6 surprize pentru Crăciun

Fuego a decis: Adio „Împodobește, mamă, bradul!”, căci are alte 6 surprize pentru Crăciun
Pentru foarte mulți dintre români, celebrarea Crăciunului înseamnă colindele lui Fuego. Celebrul refren „Împodobește, mamă, bradul” a devenit un reper național.

Pentru nenumărații fani ai lui Fuego noile vești au fost triste. Artistul a anunțat că ar vrea să spună adio industriei muzicale, când va simți că a îmbătrânit. A îndulcit vestea anunțând alte șase surprize.

În vârstă de 47 de ani, Fuego, Paul Ciprian Surugiu, după cum apare el în cartea de identitate, va celebra la Sala Palatului, împlinirea a nu mai puțin de 30 de ani de carieră. El va susține un spectacol în care promite că va interpreta cele mai cunoscute melodii ale sale.

Artistul, care se află la apogeul carierei sale, nu ascunde faptul că se gândește serios și la momentul când să se retragă din industria muzicală. Ca și Tina Turner, el crede că momentul retragerii trebuie gândit, să nu vină la o vârstă înaintată. Artista e cunoscută că a pus punct concertelor în timp ce era pe culmile succesului. Și artiști autohtoni au mers pe aceeași cale. La fel vrea să facă și Fuego.

Ia modelul de la Tina Turner și Tamara Buciuceanu

Fuego spune că nu-și dorește să cânte până la o vârstă înaintată. Vrea să părăsească scena cu demnitate, la fel cum au făcut-o și artiștii celebri, astfel încât publicul să și-l amintească în plină glorie și calitate artistică.

„Nu-mi doresc să cânt mult! Atât cât am să pot am să cânt! Marii artiști au preferat să se retragă în vogă fiind. Am adorat-o pe Tina Turner. Am și astăzi autograful ei, cu ștampilă oficială, de la fan-clubul din New-York. E înrămat la mine acasă! Ea s-a retras în plină putere. La fel, marea actriță a noastră, Tamara Buciuceanu Botez. Ca atare nu-mi doresc să cânt până la o vârstă respectabilă, până la adânci bătrâneți.

De Crăciunul acesta Fuego va lansa 6 melodii noi și nu va mai cânta „Împodobește, mamă, bradul”

Vreau să urc pe scenă decent, cât voi putea cânta. În plus atenție, va conta și starea vocii. Dacă un actor poate urca pe scenă și la 70 sau 80 de ani, pentru un solist e mai dificil. Trebuie să-ți menții vocea, să faci vocalize, repetiții. Pe scurt, trebuie să apari în fața publicului ca o stea, așa cum te și percepe el de ani buni. Îmi doresc să cânt, dar nu foarte, foarte mult!”, a spus Fuego.

Având în vedere că are doar 47 de ani, Fuego e încă departe de retragere. Fanii pot sta liniștiți că artistul va mai cânta la multe Crăciunuri.

Fuego a decis cu privire la melodia „Împodobește, mamă, bradul!”

Fuego a mai dat o veste șocantă de-a dreptul. El spune că nu mai vrea să cânte colindul său celebru, „Împodobește, mamă, bradul”. Însă nu va lăsa un gol în loc. Din contra, se pregătește să lanseze șase melodii noi. Despre care e convins că vor avea o priză la fel de mare la public. Artistul a explicat de ce renunță la melodia care, cum spuneam, e sinonimă cu spiritul Crăciunului pentru nenumărați români.

El spune că a ajuns la saturație: „Deja nu mai pot să cânt melodia asta”. Însă, a decis să le ofere ascultătorilor săi fideli, un super cadou de Crăciunul din acest an. Și anume șase melodii tematice noi. Melodiile de Crăciun sunt pe muzica lui și a lui Vlad Crețu de la „Supermarket’, iar versurile aparțin „fratelui” Adrian Artene, directorul editorial de la Gândul și Cancan. „S-a brodat foarte bine muzica mea cu versurile lui despre popor, țară, despre lucruri care merg adânc la sufletul românului”, a adăugat Fuego.

Cum a fost anul 2023 pentru Fuego

Pe final de an, artistul se declară mândru de realizările sale din 2023 şi se consideră un om norocos pentru că a reușit să bucure oamenii cu muzica sa.

În 2023, Fuego a pus în practică mai tot din ce și-a propus. „Am putere, am idei, am posibilitatea de a le realiza și am mintea pe umeri ca să nu aplec urechea în stânga și-n dreapta. Am făcut două concerte grandioase în anul 2023, am celebrat 30 de ani de carieră neîntreruptă pe scena românească și cea din Basarabia, am făcut emisiuni frumoase.

Am făcut expoziții, am lansat un vinil, am făcut două turnee, am avut evenimente și am bucurat oamenii cu muzica mea, am lansat piese, am scris, am făcut mai multe concerte folclorice, am pictat și am reușit să înțeleg că menirea mea este, dincolo de orice, aceea de a fi pe scenă, cu sufletul deschis, complet dăruit și devotat oamenilor care iubesc arta mea, în orice formă ar fi ea”, a concluzionat el, într-o postare pe rețelele sociale.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre