Simona Ionescu / Redactor Șef

Loialitatea și iubirea unui câine pentru stăpânul său au înlăcrimat o lume întreagă. Nici în filme nu vedeți așa ceva

Loialitatea și iubirea unui câine pentru stăpânul său au înlăcrimat o lume întreagă. Nici în filme nu vedeți așa ceva
Rich Moore, un bărbat din Colorado în vârstă de 71 de ani, din Pagosa Springs, Colorado, a dispărut în luna august. Bărbatul a fost găsit mort zilele trecute, dar câinele care l-a însoțit, trăiește

Trupul bărbatului a fost găsit pe Blackhead Peak. Alături de excursionist era câinele său, care e în viață, au anunțat cu câteva zile în urmă autoritățile.

Rich Moore, în vârstă de 71 de ani, și câinele său au fost dați dispăruți pe 19 august, după ce au plecat de acasă „cu gândul de a ajunge pe vârful Blackhead Peak”, potrivit Taos Search and Rescue.

Blackhead Peak în Colorado. Sursă foto: People

Un vânător local a localizat rămășițele lui Moore în bazinul hidrografic Lower Blanco pe 30 octombrie, a declarat Biroul șerifului din Archuleta County într-un comunicat de presă obținut de People. Câinele bărbatului din Pagosa Springs, descris de ACSO ca fiind un Jack Russell terrier alb pe nume Finney, „a fost găsit în viață” alături de rămășițele drumețului, potrivit TSAR.

Câinele a ajuns la familie

A doua zi, Finney a fost îndepărtat de la fața locului și transportat la un spital veterinar local, a precizat ACSO. Ulterior, animalul a fost reunit cu familia lui. Rămășițele lui Moore au fost, de asemenea, recuperate de la locul faptei pe 31 octombrie. Cauza morții lui Moore nu a fost încă stabilită, a declarat biroul șerifului pentru ziar.

O imagine a unui Jack Russell Terrier. Sursă foto: People

 „Era atât de abrupt, încât am fost introduși de un elicopter”

Delinda Vanne-Brightyn, membră a TSR, a declarat că a luat parte la căutarea inițială a lui Moore împreună cu câinele ei de căutare certificat. „Era atât de abrupt, încât am fost introduși de un elicopter. A fost găsit la 3,5 km est de vârful muntelui sub care am fost introduși”, a spus aceasta într-o postare pe pagina de Facebook a TSR. Blackhead Peak are o altitudine de 12.500 de metri și se află la granița vestică a rezervației naturale South San Juan Wilderness din comitatul Archuleta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre