Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune leacuri cu plante din Biblie pentru suflet și trup

Cele mai bune leacuri cu plante din Biblie pentru suflet și trup
Din cele mai vechi timpuri, ucenicii lui Hristos, călugării, au s-au îngrijit de suferințele omului, pe care l-au sprijinit atât sufletește cât și moral. Iată câteva dintre cele mai bune leacuri cu plante din Biblie.

În opinia călugărilor, cheia sănătății este un regim alimentar. Dar și multe leacuri cu plante din Biblie care pot face minuni pentru corpul și sufletul dumneavoastră.

Cele mai bune leacuri cu plante din Biblie pentru suflet și trup

Încă din vechime, călugării au adoptat un regim pur vegetarian, la care se adaugă în zilele de sărbătoare, pește. Întotdeauna călugării aleg ca meniul să umple o treime din stomac cu hrană solidă, o treime cu lichide. Periodic, aceștia reduc rația pentru a permite organismului un repaus binemeritat. Iar perioadele de post sunt adevărate cure de dezintoxicare și reenergizare atât sufletească cât și trupească.

Nu în ultimul rând monahii pun un mare preț și pe igiena zilnică, aceasta fiind o filosofie de viață. Scorțișoara este menționată de mai multe ori în Sfânta Scriptură drept unul dintre ingredientele ungerii sfinte. Începând cu anul  2002, uleiul de scorțișoară se folosește ca ingredient la prepararea Sfântului și Marelui Mir.

Acesta este și un antidiareic de excepție, antimocrobian, astringent, imunostimulator cu efecte incredibile în afecțiuni respiratorii, genito-urinare sau în tratamente stomatologice.

Cedrul este extraordinar pentru căile respiratorii

O altă plantă pomenită în Biblie de 75 de ori este cedrul, cu proprietăți incredibile pentru căile respiratorii, expectorant, sedativ nervos și stimulent tonic. Isopul, menționat de asemenea în Biblie, este folosit cu succes în răceală, gripă, angină, bronșită, răni, dermatite, furuncule, negi, papiloame, bătături.

Dar și în bolile de plămâni, având totodată efect extraordinar asupra vaselor capilare prin scăderea fragilității acestora. Pentru arsuri la stomac și gaze intestinale se recomandă consumul a două-trei pahare pe zi cu macerat la rece, administrat după mesele principale. Cât privește tămâia, aceasta topește pur și simplu pietrele la rinichi. bune.

Tratamentul durează 23 zile. În prima zi, se începe cu un bob de tămâie învelit în miez de pâine, care se înghite cu o linguriță cu ulei de măsline. A doua zi se iau două boabe, și tot așa, până la 12 bobițe, cantitatea de ulei rămânând aceeași. În a 13-a zi, numărul bobițelor scade. Atenție! Înghițiți tămâia fără să o țineți în gură pentru că atacă smalțul dinților.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre