Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai ieftine și eficiente soluții de curățat covoarele pentru Paște. Secrete pe care nu le-ați știut până acum

Cele mai ieftine și eficiente soluții de curățat covoarele pentru Paște. Secrete pe care nu le-ați știut până acum
Ați început curățenia de Paște, dar firma care vă spală covoarele are prea multe comenzi și nu vă mai poate ajuta? E momentul să vă curățați singuri covoarele. Iată ce soluții aveți la îndemână.

Gospodinele care au lăsat curățatul covoarelor pe ultima sută de metri pot sta liniștite de acum încolo. Pot să facă acest lucru singure, acasă și vor avea covoare ca noi.

În general, primul lucru care trebuie făcut ca să aveți covoare frumoase este să le aspirați săptămânal și, dacă se poate, să le aerisiți, pentru a se păstra cât mai curate. Dacă nu aveți o bară la dispoziție, atunci folosiți apă cu oțet, pentru a avea culori cât mai proaspete. În plus, oțetul are capacitatea să distrugă microbii care se înmulțesc cât mai mult în firele covorului. Pentru curățenia de Paște, lăsată pe ultima sută de metri, folosiți această soluție după ce ați aspirat bine covorul.

Detergentul de vase, o soluție extraordinară de curățat covoarele

În cazul petelor dificile de grăsime, alcool sau noroi, apelați la detergentul de vase. Tot ce aveți de făcut: combinați un sfert de ceașcă cu detergent lichid de vase cu apă călduță și frecați petele cu această soluție cu simț de răspundere, folosind un burete sau o perie moale. Se va lăsa zona să se usuce, apoi se aspiră covorul din nou.

Pentru covoarele deschide la culoare se folosește soluția pe bază de amoniac

În cazul în care aveți covoare deschide la culoare, pătate cu noroi, urină sau alcool, amestecați jumătate de ceașcă cu detergent lichid universal, două linguri cu balsam de rufe, o ceașcă cu amoniac și doi litri de apă călduță. Covorul trebuie lăsat să se usuce foarte bine înainte de a călca pe el.

Utilizați o pastă din oțet și praf de copt

Împotriva petelor dificile, folosiți o jumătate de ceașcă de praf de copt și adăugați oțet până obțineți o pastă omogenă. Utilizați o periuță veche de dinți și cu aceasta frecați petele cu această soluție. Ulterior, clătiți zona cu apă rece și oțet.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre