Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebra rețetă de gogoșari în sos de muștar. Iarna asta va fi cu adevărat spectaculoasă

Celebra rețetă de gogoșari în sos de muștar. Iarna asta va fi cu adevărat spectaculoasă
E vremea murăturilor, iar gospodinele se întrec în rețete care de care mai sofisticate. Ce spuneți ca iarna asta să încercați niște minunați gogoșari în sos de muștar?

Orice masă va fi în iarna aceasta cu adevărat extraordinară dacă veți avea murături cu adevărat incredibile. Iată cât de repede se prepară gogoșarii în sos de muștar.

Celebra rețetă de gogoșari în sos de muștar. Iarna asta va fi cu adevărat spectaculoasă

Cine a făcut măcar o singură dată această rețetă spune că este una dintre cele mai gustoase. În plus, se prepară foarte ușor, veți folosi puține ingrediente și veți fi apreciați pentru gustul extraordinar. Pentru ca gogoșarii să fie cu adevărat spectaculoși, secretul constă în prepararea sosului.

Cine dorește poate înlocui gogoșarii cu ardeii kapia, dar trebuie să rețineți că nu vor mai fi la fel de cărnoși. Pentru un plus de savoare, specialiștii vă recomandă să folosiți și ceapă și usturoi. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1,5 kg gogoșari întregi care vor curățați de cotoare, 200 g muștar fin sau cu boabe, 150 ml ulei de floarea soarelui, 150 ml oțet alb simpu (de 9 grade), 150 g zahăr sau miere, 20 g sare grunjoasă pentru murături.

Dar și 2 cepe medii, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță cu boabe de piper, 1-2 foi de dafin sau 1 linguriță cu cimbru uscat, 1 ardei mic iute (opțional), 1 linguriță cu pudră de turmeric.

Mod de preparare

Veți începe prepararea rețetei cu spălarea gogoșarilor, apoi îi veți curăța de cotoare și semințe și ulterior îi veți tăia în fâșii late de un centimetru. Curățați ceapa și usturoiul și tăiați în feliuțe subțiri și, dacă doriți, puneți și un ardei iute. Puneți într-o cratiță muștar, zahăr sau miere, oțet, ulei și sare, piper și foile de dafin și amestecați bine.

Așezați cratița la foc mediu și lăsați focul să fiarbă aproximativ cinci minute. Aveți grijă ca din când în când să amestecați. Ca să aveți o culoare perfectă la sos, adăugați și o linguriță cu turmeric, ardeiul iute, ceapa și usturoiul și lăsați să clocotească încă două-trei minute. Puneți acum și gogoșarii și amestecați și lăsați la fiert încă zece minute.

Sursă foto: retetefeldefel

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre