Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul cabaret Moulin Rouge din Paris a rămas fără aripi. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată

Celebrul cabaret Moulin Rouge din Paris a rămas fără aripi. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată
Pânzele morii de vânt ale Moulin Rouge, clubul de cabaret din Paris, au căzut. Cel mai căutat cabaret din lume a rămas fără aripi.

Aripile” din vârful celebrului cabaret de renume mondial Moulin Rouge s-au prăbușit la pământ în primele ore ale dimineții de joi.

Moulin Rouge din Paris, locul unde s-a născut forma modernă a dansului cancan

Moulin Rouge este o populară atracție turistică situată în nordul capitalei franceze și este cunoscut ca locul unde a luat naștere forma modernă a dansului cancan. Într-o declarație de presă, un purtător de cuvânt al clubului a declarat: „Velele de la Moulin Rouge s-au desprins în jurul orei 1:45, ora la care Moulin Rouge își închisese porțile, din fericire fără a provoca răniți. Din fericire, pectatorii celui de-al doilea spectacol plecaseră deja cu toții”. Motivul avariilor nu este încă cunoscut.

„Structura pânzelor și mecanismul său sunt verificate la fiecare două luni de către o companie”

Moulin Rouge a rămas fără aripi

„Moulin Rouge va fi deschis în această seară și își va primi cei 1.700 de spectatori ca de obicei, cu pasiunea și entuziasmul care i-au făcut reputația. Facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că emblematica noastră „moară de vânt” își recapătă pânzele cât mai repede posibil și că acestea vor continua să se învârtă pentru mulți ani de acum încolo.

Dorim să precizăm că structura pânzelor și mecanismul său sunt verificate la fiecare două luni de către o companie specializată. Cauzele incidentului tehnic vor fi clarificate pentru a preveni repetarea acestuia”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Pânzele morii de vânt au fost colectate într-un camion

În înregistrarea video postată pe rețelele de socializare, pânzele pot fi văzute aruncate pe jos și ulterior colectate într-un camion în fața clubului. Un bărbat care locuiește în celebrului club pentru agenția de știri PA că a auzit „un zgomot puternic și oameni strigând„ în jurul orei 1:30.

„Din fericire nu au existat răniți, deci până la urmă este și un eveniment istoric”

Dansatoare Moulin Rouge

„Nu am ieșit pentru că mă temeam că ar putea fi un atac, apoi, foarte devreme dimineața, la televizor, am aflat ce s-a întâmplat cu Moulin Rouge. Trec prin fața Moulin Rouge de cel puțin două ori pe zi în drum spre sala de sport, este un monument istoric la care țin foarte mult, frecventez și terasa care se află în partea de sus. Este curios să îl vezi fără aripi – din fericire nu au existat răniți, deci până la urmă este și un eveniment istoric”, a mărturisit jurnalistul spaniol Paco Neumann.

„Protecția și restaurarea patrimoniului nostru este una dintre prioritățile mele”

„@moulinrouge, unul dintre simbolurile Parisului cunoscut în întreaga lume, și-a pierdut aripile noaptea trecută. Este emoționant mai ales pentru lumea divertismentului și pentru iubitorii Parisului. Protecția și restaurarea patrimoniului nostru este una dintre prioritățile mele, @MinistereCC este alături de @moulinrouge, pentru ca strălucirea sa specială să fie restaurat”, a postat pe X ministrul francez al Culturii, Rachida Dati.

Sursă foto: www.bracknellnews.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre