Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul chef Gordon Ramsay e furios și a chemat poliția. Încă un caz de ocupare abuzivă

Celebrul chef Gordon Ramsay e furios și a chemat poliția. Încă un caz de ocupare abuzivă
Gordon Ramsay e furios cum nu a mai fost vreodată, ba chiar a chemat și poliția. Celebrul Chef se confruntă cu un caz de ocupare abuzivă, așa cum au tot fost în ultima vreme, inclusiv în România.

Gordon Ramsay e furios, căci are probleme mari cu unul dintre pub-urile sale din Londra, în valoare de 13 milioane de lire sterline. Gordon Ramsay, în vârstă de 57 de ani, închisese temporar pub-ul, pentru a-l pregăti de închirierea sa în cadrul unui contract de câteva milioane de lire sterline. 

Pub-ul lui Gordon Ramsay din Londra a fost ocupat abuziv
Foto: The Sun

„Socoteala de acasă” nu s-a potrivit însă, căci pub-ul lui Gordon Ramsay a fost invadat între timp de un grup de șase persoane, care s-au mutat acolo abuziv. Presa britanică îi numește „squatteri” de profesie, adică acele persoane care și-au făcut o profesie din a ocupa abuziv terenuri sau clădiri rezidențiale sau non rezidențiale nefolosite sau abandonate. 

Invadatorii s-au baricadat înăuntru și refuză să plece 

Se pare că grupul a folosit electrocasnice de bucătărie pentru a se baricada înăuntrul pub-ului și a lipit chiar și yala ușii. Se crede că Gordon Ramsay a contactat poliția săptămâna trecută, dar până acum nu au reușit să îndepărteze ocupanții ilegali de pe proprietate. 

Gordon Ramsay este furios, căci cei șase invadatori s-au baricadat înăuntru
Foto: The Sun

„Acum s-au baricadat în clădire și ocupă încetul cu încetul locul, lăsând mizerie pretutindeni și spunând cu tupeu localnicilor că aceasta este acum casa lor. Unii dorm pe canapele, dar alții au ocupat camerele frumoase. Doar Dumnezeu știe ce pagube și murdărie au lăsat în urmă”, a transmis o sursă publicației The Sun. 

Ocupanții au pus chiar și o avertizare legală pe ușă 

Se pare că după ce Ramsay a chemat poliția, a încercat să obțină și un ordin de evacuare, însă fără succes momentan: „Poliția a fost informată despre ocupanți ilegali la o proprietate nefolosită în Parkway, Regent’s Park, NW1, miercuri, 10 aprilie. Acesta este un caz civil, așa că poliția nu a intervenit la proprietate”, a transmis reprezentantul poliției. 

O notificare legală a fost lipită de către ocupanți pe ușa principală a pub-ului lui Ramsay
Foto: The Sun

Cei șase au lipit și o notificare legală pe ușa principală, declarând că au dreptul să rămână acolo deoarece „este o clădire nerezidențială”. Ei susțin că legea care interzice ocuparea ilegală nu se aplică pentru că „nu a fost concepută sau adaptată, înainte de momentul intrării noastre, pentru a fi folosită ca locuință”.

Invadatorii amenință cu închisoarea 

În mod incredibil, ei amenință apoi cu acțiuni legale, sugerând că oricine încearcă să intre „prin violență” ar putea sfârși în închisoare timp de șase luni: ”Să se ia act că ocupăm această proprietate și că întotdeauna există cel puțin o persoană în locuință.  Orice intrare sau încercare de a intra în aceste încăperi fără permisiunea noastră este, prin urmare, o infracțiune penală deoarece oricare dintre noi care este în posesia fizică se opune unei astfel de intrări fără permisiunea noastră.

Gordon Ramsay închisese pub-ul pentru a-l pregăti de închiriere.
Foto: The Sun

Dacă încercați să intrați prin violență sau prin amenințarea violenței, vă vom da în judecată. Vă puteți primi o pedeapsă de până la șase luni de închisoare și/sau o amendă de până la 5.000 de lire sterline.”  Nota, semnată de „Ocupanți”, avertizează, de asemenea: „Dacă doriți să ne scoateți, va trebui să emiteți o cerere pentru posesie la Judecătoria de Comitat sau la Curtea Supremă”, este mesajul, scris cu un tupeu fantastic, de către ocupanții abuzivi. 

Legea protejează chiriașii ilegali, chiar și în România 

Recent, Rețete și Vedete scria despre cele două cazuri de ocupare abuzivă a unui apartament din București, respectiv al unei câmpii din Marea Britanie. Ulterior, un al treilea caz, de data aceasta în New York, Statele Unite, s-a terminat cu uciderea proprietarei de către cel ce ocupase abuziv apartamentul din Manhattan.

Potrivit legii, poliția nu poate evacua persoanele care ocupă abuziv o proprietate fără o hotărâre judecătorească de evacuare, căci legea le protejează până la un anumit punct. Cererea de chemare în judecată poate dura câteva luni de zile și din hotărârea pronunțată de judecător, printr-un executor, se vor evacua persoanele de acolo. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre