Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă în Capitală! Apartamentele nelocuite pot fi ocupate de oricine! Primul caz a apărut deja

Alertă în Capitală! Apartamentele nelocuite pot fi ocupate de oricine! Primul caz a apărut deja
Să fi ajuns România țara unde fiecare face ce vrea? O situație greu de gestionat din Capitală demonstrează că da. Ce a pățit o femeie cu un apartament depășește orice limită.

Maria, o femeie din Capitală se află într-o situație halucinantă. Proprietară de apartament, s-a trezit că în casa ei a intrat o familie cu șase copii. Pe care nimeni nu o poate da afară.

Proprietara casei spune că apartamentul este locuit de fiul său, plecat în străinătate. Femeia, pensionară, în vârstă de 65 de ani, s-a dus să vadă dacă totul este în ordine cu locuința din sectorul 5, așa cum face de obicei, dar a avut un șoc în momentul în care a constatat că aceasta este… plină.

Încuietoarea era schimbată, iar în casă se afla o familie cu șase copii. Îngrozită, proprietara a chemat poliția, dar oamenii legii au ridicat din umeri. Motivând că nu îi pot scoate pe oameni din casă, pentru că nu sunt în posesia unui ordin judecătoresc. În plus, cei care au intrat în casă spun că au închiriat casa de la o noră, dar femeia nu are așa ceva.

Au început cercetările

Polițiștii care au venit să deslușească ițele, fac în acest moment cercetări, dar e greu de spus când acestea se vor termina. Până atunci însă, proprietarei casei nu-i rămâne decât să ceară ajutor Divin.

O femeie din București s-a trezit cu apartamentul gol plin de o familie cu șase copii

„S-au deplasat polițiști care au efectuat cercetări la fața locului. Cercetările sunt continuate de secția 18 sub supravegherea parchetului pentru infracțiunea de tulburare de posesie. În astfel de cazuri legea spune că o persoană poate fi evacuată doar cu ordin judecătoresc”, spune și Crina Eșanu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei.

După ce se va rezolva, proprietara va vinde casa

Potrivit avocatului Cristian Ene, citat de Digi24, „poliția nu poate evacua persoanele respective fără o hotărâre judecătorească de evacuare. Cererea de chemare în judecată poate dura câteva luni de zile și din hotărârea pronunțată de judecător, printr-un executor, se vor evacua persoanele de acolo”. După ce situația va reveni la normal, proprietara casei s-a hotărât să vândă apartamentul, pentru a nu mai trece vreodată printr-o asemenea situație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre