Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunț devastator. Nicușor Dan e istorie. Cel mai iubit primar de Sector candidează la Capitală

Anunț devastator. Nicușor Dan e istorie. Cel mai iubit primar de Sector candidează la Capitală
Dan Andronic, analist politic și patron al publicației EVZ.ro, a lansat în spațiul public o serie de informații care ar putea răsturna toate previziunile cetățenilor, și nu numai, despre alegerile locale din 2024. Se pare că o nouă candidatură „mustește” și, dacă se adeverește, Nicușor Dan n-ar mai avea nicio șansă la fotoliul de edil.

Singurul candidat care îi dă transpirații reci lui Nicușor Dan este Cristian Popescu Piedone. Dacă acesta ar accepta să intre în cursa electorală, sondajele arată că ar câștiga detașat.

Piedone ar putea deveni noul primar al Capitalei

Potrivit EVZ.ro, Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru că PSD are un electorat stabil”. Nu se teme de Gabriela Firea, despre care spune că a fost un primar slab, ci de Piedone, susține Dan Andronic, care mai adaugă și faptul că există surse politice care susțin acest scenariu.

Alianță surpriză! George Simion joacă tare

„Este un scenariu politic vehiculat intens, dezmințit adeseori. Are parfum de credibilitate și circulă din ce în ce mai intens. Numai că de această dată are un nou adrisant! Cristian Popescu Piedone va candida din partea AUR la Primăria Capitalei.

George Simion îl vrea pe Piedone în echipa sa

Ar fi o mișcare surpriză a partidului lui George Simion care este într-o ofensivă de cooptare unor personalități în partid. Mai ales în perspectiva alegerilor locale. Poziția politică a lui Piedone, așa cum a ales să fie cunoscut Cristian Popescu, este una destul de fluidă, ca să folosim un termen la modă. Este prezentat în continuare ca fiind președinte executiv al PUSL, deși unele știri de acum câteva săptămâni vorbeau despre o demisie a sa.

Un sondaj recent, citat de Capital, dădea următoarea ierarhie în București:

  • Partidul Social Democrat (PSD) – 31%
  • Uniunea Salvați România (USR) – 17%
  • Partidul Național Liberal (PNL) – 17%
  • Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) – 14%
  • SOS România (Partidul Dianei Șoșoacă) – 6%
  • Partidul Umanist Social Liberal(PUSL) – 5%
  • Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 5%
  • Altul – 5%

Va pleca Piedone de la PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, spre AUR? Sursele politice citate spun că vom asista la o înțelegere între AUR și PUSL, sub forma unei alianțe politice”, mai scrie analistul politic Dan Andronic.

Piedone, un primar de sector iubit de cetățeni

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din București între 2008 și 2015, mandatul său fiind marcat de multe reușite, dar și de tragicul eveniment de la Colectiv. Ulterior a fost primar al Sectorului 5 începând cu alegerile locale din 2020. Până la condamnarea sa în dosarul Colectiv, pentru eliberarea autorizației de funcționare a clubului în care au murit peste 50 de tineri, în 2022.

Și-a reluat funcția în iunie 2023, după eliberarea sa. Instanța l-a achitat.

Întregul articol din evz.ro îl puteți citi aici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre