Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul dansator Nea Mărin este în doliu. „A plecat la ceruri”

Celebrul dansator Nea Mărin este în doliu. „A plecat la ceruri”
Pe nea Mărin îl știe toată lumea zâmbitor și plin de viață, dar în aceste momente dansatorului îi plânge inima. „Tăticuțul” lui Liviu Vârciu este în doliu.

Nea Mărin a dat vestea cea tristă pe contul său de socializare. Dansatorul este în doliu după ce l-a pierdut pe mentorul său, Theodor Vasilescu.

„Profesorul meu, prietenul meu, mentorul meu, cel care mi-a fost ca un tată”

Mi-e inima atât de grea… Theodor Vasilescu, profesorul meu, prietenul meu, mentorul meu, cel care mi-a fost ca un tată, sau cum îi spuneam cei apropiați, Puiu, a plecat la ceruri…s-a prins iar la joc alături de scumpa lui Lia. Discret și plin de cunoștințe si-a dedicat viața în slujba jocului românesc.

„Te prețuim pentru totdeauna și ducem mai departe tot ce ne-ai învățat”

Discret s-a retras din luminile reflectoarelor dar niciodată nu s-a oprit din a lucra pentru noi, iubitorii de joc tradițional românesc. Până în urmă cu câteva zile vorbeam mereu tot despre joc… si câte mai avem de făcut…

Nea Mărin și-a pierdut maestrul. Sursă foto: instagram

 

Noi, Larisa si Marin, te prețuim pentru totdeauna și ducem mai departe, cu multă mândrie, tot ce ne-ai învățat! Rămas bun, maestre”, a fost mesajul lui nea Mărin.

„Am crezut că s-a terminat lumea”

Absolvent al Școlii Populare de Artă, secția coregrafie, nea Mărin a mai trecut printr-un episod foarte greu, atunci când și-a pierdut fiul. Artistul a mărturisit în cadrul unei emisiuni TV că totul s-a petrecut…  foarte repede. „Am avut un băiat, dar a plecat… repede. Am crezut că s-a terminat lumea”, a declarat dansatorul.

Artistul a venit pe lume în satul Contești, din județul Teleorman, iar din copilărie a fost fascinat de jocul călușarilor de Rusalii. A muncit enorm să-și ducă visul la îndeplinire și a ajuns acolo unde și-a dorit. Iar spectacolele pe care astăzi le organizează nea Mărin sunt cu adevărat extraordinare. Alături de fiica sa, Larisa, care-i calcă pe urme, nea Mărin și-a făcut și o școală de dans unde-i învață pe cei care doresc să păstreze viu spiritul folclorului românesc.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre