Simona Ionescu / Redactor Șef

Celine Dion și Lady Gaga se pregătesc de duet la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, într-un Paris aflat sub teroare

Celine Dion și Lady Gaga se pregătesc de duet la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, într-un Paris aflat sub teroare
După zile întregi de speculații, s-a aflat că Lady Gaga și Céline Dion vor cânta împreună la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 este pregătită să fie un eveniment istoric și va fi deschisă de două celebrități ale lumii: Celine Dion și Lady Gaga.

Din păcate, lucrurile nu sunt liniștite în capitala Franței. Israelul a avertizat Franța cu privire la potențiale atacuri teroriste împotriva membrilor delegației israeliene și a turiștilor israelieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit Le Figaro.

Celine va cânta pentru prima dată de când a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide

Ceremonia va avea loc pe râul Sena și nu pe un stadion tradițional. Celine Dion urmează să cânte pentru prima dată de când a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide în decembrie 2022. Aceasta va face un duet cu o altă voce fantastică, Lady Gaga.

Zvonurile cu privire la implicarea celor două vedete au apărut la începutul acestei săptămâni, după ce Gaga și Dion au fost văzute în orașul iubirii. Pe 23 iulie, Variety a raportat că Dion a sosit luni la Paris, la hotelul Royal Monceau de lângă Champs-Élysées, unde este cazată și Gaga. A doua zi, pe rețelele sociale a apărut și un filmuleț cu Celine Dion în Paris.

Lady Gaga și Celine Dion au repetat celebra melodie a lui Edith Piaf, „La vie en rose”

Celine Dion, fericită că a ajuns din nou la Paris

La 25 iulie, cu o zi înainte ca milioane de oameni să urmărească evenimentul internațional care dă startul Jocurilor Olimpice din 2024, jurnalistul francez Thierry Moreau a scris pe X că Dion și Gaga au repetat un duet din „La vie en rose” de Édith Piaf. Site-ul TMZ a confirmat, de asemenea, știrea.

Melodia, scrisă în anul 1945 și lansată ca single în 1947, a fost interpretată magnific de Edith Piaf și a câștigat apreciere internațională în întreaga lume. A fost preluată de artiști celebri, printre care Andrea Bocelli, Audrey Hepburn, Bing Crosby, Carla Bruni, Dalida, Dean Martin și Diana Krall.

Lady Gaga a mai cântat „La vie en rose” în filmul „A star is born”

Lady Gaga a ieșit să-și salute fanii de la Paris

De asemenea, Lady Gaga nu este străină de interpretarea baladei franceze. Ea a cântat „La vie en rose” în filmul romantic/muzical din 2018, „A star is born”. Succesul filmului a ajutat-o să atingă o bornă istorică, devenind prima femeie care câștigă un Oscar, un Grammy Award, un BAFTA Award și un Glob de Aur într-un singur an.

Momentul de acum de la JO 2024 va fi important mai ales pentru Celine Dion, întrucât va fi prima dată când va urca pe scenă de când a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. O tulburare neurologică cronică care provoacă rigiditate musculară și spasme intense și îi afectează capacitatea de a cânta.

„Acești ultimi doi ani au fost o mare provocare pentru mine, călătoria de la descoperirea afecțiunii mele la învățarea cum să trăiesc cu ea și să o gestionez, dar să nu o las să mă definească”, a spus Dion într-o declarație mai veche.

„De fiecare dată când mă întorc la Paris, îmi amintesc că există atât de multă frumusețe”

Celine Dion, în Orașul luminii și al iubirii

Celine Dion a postat recent câteva fotografii cu ea în Paris, înainte de spectacolul de la Jocurile Olimpice.

„De fiecare dată când mă întorc la Paris, îmi amintesc că există atât de multă frumusețe și bucurie încă de experimentat în lume. Iubesc Parisul și sunt atât de fericită să mă întorc!”, a spus artista în mesaj. Pentru prestație din Franța, vedetele vor primi 2 milioane de dolari fiecare.

Celine a îmbrățișat stilul franțuzoaicelor

Pe 25 iulie, Celine Dion a fost văzută în Orașul luminii, adoptând stilul franțuzoaicelor. Vedeta a optat pentru o rochie Dior din colecția toamnă 22023, de culoare neagră, midi cu mâneci bufate și fustă evazată.

Ținuta a fost accesorizată cu pantofi cu toc din plasă de la brandul francez, completându-și look-ul cu cercei mici. Celine a avut un machiaj minimal și părul strâns într-un coc elegant. Potrivit presei internaționale, la ceremonia de deschidere este așteptată să urce pe scenă și cântăreața franceză Aya Nakamura.

Salma Hayek:„Am avut onoarea de a purta flacăra olimpică, un simbol al luminii, speranței, păcii și unității”

 

Jocurile Olimpice de anul acesta se desfășoară până la 11 august. Jocurile din 2024 marchează centenarul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1924. Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 16 aprilie în Sanctuarul din Olympia, Grecia, unde au avut loc primele Jocuri Olimpice.

Călătoria spre Paris a durat aproape 80 de zile, perioadă în care flacăra a trecut prin mâinile a 10.000 de purtători. Printre aceștia s-a aflat și Salma Hayek, care s-a simțit onorată că a fost aleasă să poarte simbolul milenar printr-unul din cele mai frumoase locuri din lume, Palatul Versailles.

„Când am trecut torța și am luat parte la ștafetă, am fost mândră să reprezint spiritul durabil al Jocurilor Olimpice”

Artista a postat câteva fotografii pe contul de socializare și un mesaj. „Ieri (n.n. 25 iulie) am avut onoarea de a purta flacăra olimpică, un simbol al luminii, speranței, păcii și unității. Dacă credeți în aceste valori, să știți că ați fost alături de mine la fiecare pas.

Când am trecut torța și am luat parte la ștafetă, am fost mândră să reprezint spiritul durabil al Jocurilor Olimpice, aducând lumină, speranță și unitate pentru toți”, a fost mesajul vedetei postat pe rețelele de socializare.

Snoop Doog a fost ales pentru ultima călătorie a flăcării olimpice

Snoop Doog va conduce flacăra olimpică pe străzile din Saint-Denis

Cel care va conduce flacăra olimpică pe străzile din Saint-Denis va fi legenda hip-hop Snoop Dogg. „Saint-Denis, ultima oprire înainte de Turnul Eiffel. O distribuție internațională @SnoopDogg pentru ultima călătorie a flăcării olimpice”, a scris primarul orașului francez.

Snoop Dogg va reprezenta cea de-a 67-a etapă a călătoriei flăcării. Printre alte personalități notabile, rapperul, producătorul de discuri și actorul american va fi însoțit de actrița franceză Laetitia Casta și de rapperul francez MC Solaar. Pe Instagram, rapperul a împărtășit mesajul: „Trebuie!”

Sistemul feroviar de mare viteză din Franța a fost sabotat înainte de Jocurile Olimpice

Sistemul feroviar de mare viteză din Franța a fost sabotat

În timp ce Parisul se pregătește de Jocurile Olimpice, rețeaua feroviară de mare viteză din Franța a fost lovită de „acte răuvoitoare”, inclusiv incendii provocate care au perturbat sistemul de transport, a declarat vineri operatorul feroviar SNCF, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Este vorba de un atac masiv la scară largă pentru a paraliza rețeaua TGV”, a declarat SNCF pentru AFP, adăugând că multe rute vor trebui să fie anulate. „Au fost declanșate atacuri incendiare pentru a deteriora instalațiile noastre”, a declarat acesta, adăugând că traficul pe liniile afectate a fost «puternic perturbat» și că situația va dura până la sfârșitul săptămânii, pe măsură ce se fac reparații.

Trenurile au fost redirecționate către alte linii „dar va trebui să anulăm un număr mare dintre ele”, se mai arată în declarație. SNCF a îndemnat pasagerii să își amâne călătoriile și să stea departe de gări. Ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, a calificat „atacul masiv” împotriva rețelei feroviare TGV drept un „act criminal revoltător”.

O ceremonie pe fluviu

Ceremonia de deschidere a JO va avea loc pe Sena

Potrivit informațiilor oferite de olympics.com, luând o nouă înfățișare, parada sportivilor va avea loc pe Sena, cu bărci pentru fiecare delegație națională. Aceste ambarcațiuni vor fi echipate cu camere de luat vederi pentru a permite telespectatorilor și celor care urmăresc online să vadă sportivii de aproape.

Întorcându-se de la est la vest, cei 10.500 de sportivi vor traversa centrul Parisului, terenul de joc general al jocurilor, pe care acești concurenți își vor etala performanțele sportive în următoarele 16 zile. Parada își va încheia traseul de șase kilometri în fața Trocadéro, unde vor avea loc celelalte elemente ale protocolului olimpic și spectacolele finale.

80 de ecrane gigant și difuzoare

O ceremonie deschisă pentru cât mai mulți spectatori este o premieră. 80 de ecrane gigant și difuzoare amplasate strategic vor permite tuturor să se bucure de atmosfera magică a acestui spectacol care va răsuna în întreaga capitală franceză.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 va fi cea mai mare din istoria Jocurilor. Ea va fi deschisă tuturor: locuitorilor din Paris și din regiunea sa, precum și vizitatorilor din toată Franța și din întreaga lume.

Sursă foto: wwd.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre