Simona Ionescu / Redactor Șef

La Jocurile Olimpice 2024, Franța pune mâncarea pe primul loc. Braserii în aer liber pe două poduri peste Sena

La Jocurile Olimpice 2024, Franța pune mâncarea pe primul loc. Braserii în aer liber pe două poduri peste Sena
Sportivii lumii numără zilele până la începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, un eveniment excepțional nu doar din perspectivă sportivă, dar și pe partea de alimentație și gastronomie. Autoritățile din Franța pun mâncarea pe primul loc.

Franța va deveni centrul unui mare experiment gastronomic pe durata Jocurilor Olimpice. Mâncarea va fi la înălțime, vor fi preparate circa trei milioane de porții, mic dejun, prânz, cină și gustări, scrie publicația sportivă tuttosport.it. 

Mâncare pentru toate gusturile

Peste 10.000 de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris vor avea de unde alege. Pe listă se vor afla peste 500 de preparate culinare, din bucătării diverse și se va respecta tipul de alimentație al fiecăruia.

Vor fi atât mâncăruri cu carne, cât și vegetariene, vegane, fără lactoză, gluten, halal și cosher. Potrivit informațiilor, vor fi puse la bătaie nu mai puțin de 50 de tone de fructe și legume, 27 de tone de cafea, 350 de tone de carne, 100  tone de pește, dar și 2 milioane de ouă.

Cartofii prăjiți sunt interziși

Pentru a evita riscul incendierii friteuzelor, cartofii prăjiți sunt interziși cu desăvârșire. Pe lângă nenumărate restaurante și cofetării, va exista și o cantină ce va fi deschisă non stop.

Cât privește personalul, vor pregăti cele mai bune preparate 2000 de chefi bucătari, dar și bucătari, ajutori de bucătari.

Precum și 3000 de chelneri și echipe de curățenie. Pentru a reduce amprenta de CO2, autoritățile de la Paris au decis să nu doteze camerele cu aer condiționat. Au optat pentru instalații de răcire care au fost puse sub pardoseli și sunt conectate la centrale geotermice.

Pe două poduri peste Sena vor fi ridicate braserii în aer liber

Vor fi puse la bătaie nu mai puțin de 50 de tone de fructe și legume, 27 de tone de cafea, 350 de tone de carne, 100  tone de pește, dar și 2 milioane de ouă

O bucătărie complet utiliată urmează să fie transportată pe calea aerului în Palais de Tokyo, un muzeu de artă contemporană de pe malul drept. În curând, pe două poduri peste Sena vor fi ridicate braserii în aer liber.

Aproximativ 80 de restaurante temporare sunt amenajate în Paris și în alte localități din țară unde vor avea loc competițiile. Acestea vor servi o medie de 30 000 de persoane pe zi, fiecare oferind un meniu și un format diferit. și vor oferi vizitatorilor șansa de a trăi Jocurile Olimpice ca pe un teatru cu cină. La Versailles, aceștia se vor putea delecta cu ravioli de homar, urmărind în același timp evenimentele ecvestre.

Când competițiile nu au loc, aceste restaurante vor găzdui discursuri ale foștilor câștigători olimpici și experiențe de realitate virtuală care simulează participarea la o cursă de înot sau urcarea pe podium pentru a primi o medalie. O aripă a Turnului Eiffel a fost privatizată pentru a face loc unui restaurant de lux numit Gustave 24, cu muzică live și vedere l competițiile de volei pe plajă.

Un restaurant pop-up va fi amplasat pe o barcă ce va naviga pe Sena la ceremonia de deschidere a JO

„Mâncarea este un mesaj atât de important pentru francezi. La Jocurile Olimpice, care vor fi o platformă internațională uriașă vizionată în întreaga lume, ei vor să arate cât de puternică este încă gastronomia franceză”, a declarat Christine Doublet, co-director al Le Fooding, un ghid de restaurante și o companie de evenimente alimentare din Paris.

La rândul său, Felix Zafra, vicepreședinte la On Location, compania de producție de evenimente din Carolina de Nord care supraveghează noile restaurant a spus că „un program culinar similar va fi adoptat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 de la Milano și la Jocurile de vară din 2028 de la Los Angeles”.

Când ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe Sena, unul dintre restaurantele pop-up va fi amplasat pe o barcă care navighează alături de delegațiile fiecărei țări.

Sursă foto: www.timesnownews.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre