Simona Ionescu / Redactor Șef

Cercetătorii șochează omenirea. Iată cum vom arăta în viitor din cauza tehnologiei folosite în exces

Cercetătorii șochează omenirea. Iată cum vom arăta în viitor din cauza tehnologiei folosite în exces
Tehnologia a schimbat omenirea, nimeni nu contestă acest lucru, dar mult prea multă e dăunătoare. Cercetătorii trimit acum un avertisment.

Nu există nici o îndoială că tehnologia are o contribuție mare în evoluția umană, dar descoperirile recente ale specialiștilor ne dau mult de gândit.

Cercetătorii șochează omenirea. Iată cum vom arăta în viitor din cauza tehnologiei folosite în exces

Cum va arăta omenirea peste câteva sute de ani? E îngrijorător ce ne arată acum cercetătorii, care susțin că folosirea în exces a gadgeturilor ne va schimba uimitor înfățișarea.

Mindy este numele imaginii care ne arată cum va fi înfățișarea celor care vor trăi peste 1000 de ani. Imaginea este înfricoșătoare, pentru că oamenii vor avea gâtul lat, mâinile încleștate, spatele cocoșat, dar și mai grav este faptul că și creierul va fi mai mic și vor mai fi încă un rând de pleoape. Și totul din cauza posturii greșite în care stăm la calculator, dar și a mediului toxic în care trăim.

„Are spatele complet curbat, din cauza modului în care a stat la locul de muncă. Mușchii picioarelor sunt mult mai slabi, are varice din cauza circulației, care nu este la fel de bună cum era înainte, ochii ei sunt mai roșii, din cauza calității aerului”, a explicat cercetătorul William Higham, unul dintre cercetătorii care au creat sculptura de dimensiune naturală.

Inițiatorii proiectului susțin că înainte ca un designer 3D să înceapă să creeze omul viitorului „am obținut cercetări științifice și opinii ale experților pe acest subiect”.

Stresul va duce la apariția eczemelor

Dar asta nu e tot, pentru că în viitor oamenii vor fi atât de stresați încât vor avea parte de multe eczeme. Iar primele semne, spun specialiștii, au început să se vadă încă de acum.

„Oamenii din întreaga lume au acces la mai mulți doctori, mai multă educație sanitară decât au avut vreodată și, totuși, în multe țări dezvoltate, ne îmbolnăvim mai mult ca oricând”, a mai spus cercetătorul. Dacă vom arăta sau nu peste 1000 de ani depinde doar de modul în care ne va interesa de propria persoană.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre