Simona Ionescu / Redactor Șef

Cercetătorii sunt la un pas să facă înghețata care nu se topește

Cercetătorii sunt la un pas să facă înghețata care nu se topește
Înghețată care nu se topește? Cercetătorii sunt la un pas să facă această mare descoperire, care i-ar bucura enorm pe cei îndrăgostiți de acest desert.

Cercetătorii spun că polifenolii, acei compuși care se găsesc în ceaiul verde și în fructele de pădure, pot ajuta la stabilizarea înghețatei. Dar este nevoie de mai multe cercetări ale specialiștilor de la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Compușii pe bază de plante numiți polifenoli sunt secretul pentru a împiedica înghețatele să curgă, potrivit lui Cameron Wicks, doctorand în cadrul departamentului de științe alimentare al universității, care se află în spatele proiectului.

Înghețata care rezistă patru ore la temperatura camerei

„Adăugarea de polifenoli la înghețată poate crea un produs care își păstrează forma timp de peste patru ore la temperatura camerei. Acest lucru este destul de apropiat de o înghețată fără topire”, a declarat Wicks într-un comunicat de presă al universității.

Cercetătorii trebuie să studieze rolul polifenolilor în aromă înainte ca înghețata fără topire a viitorului să devină realitate. Deși nu împiedică topirea efectivă a gheții, polifenolii adăugați la înghețată interacționează cu grăsimile și proteinele din cremă pentru a îngroșa amestecul.

Acești compuși se găsesc în ceai și în fructe de pădure

Oamenii de știință lucrează la înghețata care nu se topește

Prin urmare, desertul iubit de toată lumea își poate păstra forma mai mult timp la temperatura camerei. Efectul este similar stabilizatorilor utilizați deja pentru a face înghețata mai ușor de transportat. Acești compuși se găsesc în ceai și în fructe de pădure și sunt chiar legați de beneficii precum o inimă mai sănătoasă.

Cercetătorii încearcă acum să găsească acea cantitatea exactă de polifenoli care să mențină înghețata stabilă fără a-i afecta aroma, astfel încât să nu curgă.

„Înghețata este un sistem atât de complex. Când vom înțelege toată știința din spatele ei, se pot face produse alimentare mai bune și mai durabile”, a mai spus Wicks.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre