Simona Ionescu / Redactor Șef

Chadwick Boseman a jucat în filme incredibile – iată unde puteți viziona

Chadwick Boseman a jucat în filme incredibile – iată unde puteți viziona
Vineri, actorul Chadwick Boseman în vârstă de 43 de ani a murit. Acesta fusese diagnosticat cu cancer de colon în urmă cu patru ani. Cu toții vi-l amintiți din filmul de Hollywood Pantera neagră, penultimul în care a jucat, și care s-a bucurat de un mare succes. Însă talentatul actor a avut roluri remnarcabile în mult mai multe alte pelicule, portretizând deseori figuri istorice și culturale de culoare. Iată în ce filme îl mai puteți vedea.

Într-o declarație făcută de reprezentanții săi, s-a dezvăluit că Chadwick a filmat multe dintre cele mai iconice roluri ale sale „în timpul și între nenumărate intervenții chirurgicale și chimioterapie”.

Pentru a-i sărbători viața și munca sa, mai jos este o listă cu câteva dintre filmele sale și unde le puteți urmări.

Get On Up / Ridică-te

Biopicul din 2014 urmărește viața „Nașului sufletului”, James Brown. Filmul îi are în distribuție și pe Viola Davis, Octavia Spencer, Nelsan Ellis, Craig Robinson și Dan Aykroyd.

Puteți să-l vedeți acum pe HBO Max.

Message from the King / Mesaj de la Rege

În thrillerul de acțiune din 2016 – din care fac parte și Luke Evans, Teresa Palmer și Alfred Molina – Chadwick îl joacă pe Jacob King, un bărbat care călătorește din Africa de Sud în LA în căutarea ucigașilor surorii sale. Puteți să-l urmăriți pe Netflix.

42

Biopicul din 2013 urmărește viața lui Jackie Robinson, care a devenit primul jucător negru din MLB. Filmul poate fi închiriat pe Amazon cu 3,99 dolari.


Gordon Ramsay, celebrul bucătar englez de la Paprika Tv, face show lângă mașină

Doar pentru părinți. Zile libere și bani ca să stea acasă


Marshall

Drama biografică – care a avut premiera în 2017 și care îi are în rolurile principale pe Josh Gad, Sterling K. Brown și Kate Hudson – îl urmărește pe Chadwick în rolul lui Thurgood Marshall, un avocat al NAACP care (cu ani înainte de a deveni primul judecător al Curții Supreme Negre) apără un bărbat negru acuzat a violat o femeie albă. Filmul poate fi închiriat pe Amazon cu 3,99 dolari.

21 Bridges / 21 de poduri

Produs de frații Russo și lansat anul trecut, filmul – care îi are în rolul principal pe Sienna Miller, Stephan James, Keith David, Taylor Kitsch și JK Simmons – este despre un detectiv care închide insula Manhattan pentru a cerceta uciderea mai multor ofițeri, descoperind corupția din rândul poliției, pe parcurs. Filmul se vinde pe Amazon cu 12,99 dolari.  Începând cu 5 septembrie va fi disponibil în streaming pe Showtime.

Da 5 Bloods

Regizat de Spike Lee, filmul din 2020 îi are în rolurile principale pe Delroy Lindo, Jonathan Majors, Clarke Peters, Norm Lewis și Isiah Whitlock Jr. în rolul veteranilor de război din Vietnamul Negru care se numesc „Sânge”. Grupul se întoarce în Vietnam pentru a prelua aurul pe care îl ascunseseră cu ani în urmă, sperând să se întoarcă vii acasă. Îl puteți vedea acum pe Netflix.

Black Panther / Pantera neagră

Filmul produs de Marvel în 2018 îl urmărește pe T’Challa aka Black Panther, un rege și super-erou african care, împreună cu familia și prietenii din Wakanda, luptă pentru a-l împiedica pe vărul său Erik Killmonger să revendice tronul. Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Letitia Wright și Angela Bassett sunt doar câțiva actori importanți care au jucat alături de Chadwick în filmul nominalizat la Oscar. Puteți să-l vedeți pe Disney +.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre