Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheloo de la „Paraziții”, mesaj dur pentru artiștii români: „Treziți-vă! În timp ce stăteam la semafor…”

Cheloo de la „Paraziții”, mesaj dur pentru artiștii români: „Treziți-vă! În timp ce stăteam la semafor…”
Unii îl plac, alții nu, dar întotdeauna Cheloo a făcut muzica ce a fost pe placul sufletului său. Acum, artistul are un mesaj pentru colegii artiști.

Când a început să scrie melodii, Cheloo a știut un lucru: dincolo de banii care-i vor intra în buzunar, trebuie să fie mulțumit sufletește de produsul final. Cântărețul le-a transmis un mesaj în stilul caracteristic artiștilor români.

„Treziți-vă și faceți muzica pe care o vreți voi. Nu pe care o vreți pentru bani”

Aflat pe drum în propria mașină, Cheloo a stat ceva timp la semafor, perioadă în care a schimbat mai multe posturi de radio. Și a ajuns la o concluzie, pe care le-a transmis-o acum și colegilor artiști. „Unii detestă radio, și mai trec și pe roșu… sunt șocat. Am trecut prin zece posturi muzicale în timp ce stăteam la semafor, două secunde pentru fiecare post.

Ce e interesant: toate piesele erau din aceeași notă muzicală. Bună dimineața, treziți-vă mari artiști ai României. Treziți-vă și faceți muzica pe care o vreți voi. Nu pe care o vreți pentru bani sau o vor alții pentru banii voștri. Ce mi-a ieșit…”, a fost mesajul lui Cheloo pentru colegi.

Nu suportă viața publică

Născut în martie 1978, Cheloo este unul dintre personajele showbizz-ului românesc care ține secret cât mai mult viața personală. Primul albumul de studio lansat s-a numit „Sindromul Tourette” în anul 2003. Acesta a fost extrem de apreciat de români, iar numărul mare de exemplare vândute a făcut să fie premiat cu Discul de aur.

Pentru a înregistra prima piesă, Cheloo și colegii și-au vândut blugii

Începuturile însă au fost grele, iar pentru înregistrarea primei sale piese, Cheloo, alături de colegii săi, și-au vândut blugii. „Ne-am vândut blugii şi cu banii am făcut prima piesă pe 13 septembrie 1994, Înjur, trasă pe o casetă audio reînregistrată şi cu o copertă făcută cu colaje din ziare. Reacţia a fost pe măsura materialului: slăbuţă”, a povestit cu ceva timp în urmă Cheloo. Primul concert pe care artistul și colegii săi l-au avut a fost la Balul Bobocilor de la Spiru Haret.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre