Simona Ionescu / Redactor Șef

Cherecheș a refuzat să fie extrădat. A fost transferat la o închisoare din Munchen. Iată ce urmează!

Cherecheș a refuzat să fie extrădat. A fost transferat la o închisoare din Munchen. Iată ce urmează!
După ce a fost prins de polițiștii din Germania, Cătălin Cherecheș ar fi trebuit să fie extrădat în România. Fostul primar din Baia Mare a refuzat și va fi dus într-o închisoare din Munchen.

Potrivit informațiilor oferite de ProTV, Cătălin Cherecheș va ajunge într-o închisoare din Munchen, după ce a refuzat extrădarea în România. În Maramureș e forfotă mare, pentru că au început perchezițiile la cinci dintre apropiații fostului primar. Sunt vizați trei șoferi, un om de afaceri și secretara.

„Nu a fost de acord cu procedura simplificată de extrădare”

Cătălin Chercheș a ajuns într-o celulă a închisorii din Gablingen, unde dispune de o sală de rugăciune, o bibliotecă și un frizer. Fostul primar din Baia Mare a ajuns la închisoare după ce a fost audiat la Tribunalul districtual din Augsburg. Potrivit Parchetului General din Munchen, primarul „nu a fost de acord cu procedura simplificată de extrădare”, de aceea va fi transferat într-o închisoare din Munchen.

Deocamdată nu se știe cât va sta în Germania, spune avocatul din România al lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu. „Procedura se va putea prelungi, și mă refer acum la o durată relativ mai mare de aducere în țară a domnului Cherecheș”, a mărturisit apărătorul.

Procurorul care l-a anchetat în Germania pe Cătălin Cherecheș a spus că va dura până când se va lua o decizie împotriva fostului primar fugar. Chiar dacă există un mandat de arestare european, Cherecheș va fi prezentat în fața unei instanțe, care va studia documentele trimise de Ministerul de Justiție din România, îl va audia și pe arestat și va decide dacă îl lasă în libertate, va executa pedeapsa acolo sau îl va extrăda.

Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România

Noi detalii despre fuga lui Cherecheș

Au apărut și noi detalii despre fuga lui Cătălin Cherecheș. În ziua în care s-a dat condamnarea, primarul a ajuns la Budapesta. Se spune că și-ar fi mai multe cartele de la un magazin, apoi a stat la o terasă din zona Operei. L-ar fi rugat pe un barman să îi comande o mașină ca să ajungă în Germania, iar pentru drum ar fi plătit 1400 de euro. Inițial a ajuns în Ulm din Germania și s-a ascuns la mătușa lui acasă.

A fost prins în momentul în care mătușa încerca să găsească un taxi

Cherecheș a fost oprit în zona gării din Augsburg, când mătușa lui încerca să găsească un taxi. Când a fost somat de polițiști să iasă din mașină, n-a vrut, apoi a încercat să fugă, dar a fost prins pe o alee lângă gară. La Baia Mare, au început să fie audiate mai multe persoane care au fost alături de fostul primar.

„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș au descins în cinci locații. Printre cei vizați ar fi trei șoferi ai lui Cherecheș și un om de afaceri care are mai multe contracte cu Primăria din Baia. Aceasta ar fi fost chemat de secretara edilului la Primărie, cu câteva ore înainte ca primarul să fugă din țară. La percheziții s-au ridicate mai multe telefoane mobile, tablete și documente.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre